NejRecept.cz Dezerty Koláče Jablečný koláč Výborný křehký jablečník
Výborný křehký jablečník
Recept Výborný křehký jablečník
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Marta Mlyn    ·   2.10.2017

Výborný křehký jablečník

Jednoduchý recept na extra rychlý koláček. Zvládne ho připravit i začátečnice v pečení. Ano vím, máslo je nyní drahá surovina, pokud chcete můžete ho nahradit ztuženým tukem, ale já si raději koupím to máslo a připravím kvalitní máslové těsto, jak bych měla používat margaríny. Ale je to na každém z nás. Autor: Marta

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

600 g
hladká mouka
150 g
moučkový cukr
250 g
máslo
20 g
prášek do pečiva
100 ml
mléka
2 ks
vajíčka
špetka
soli

Náplň:

1500 g
jablka (nevážím, ale třeba je dost)
2 ks
skořicový cukr
1 ks
citron
1 ks
zlatý klas
asi 150 - 200 g
kr. cukr (nevážím, dávám od oka)
Postup receptu
Vytisknout
  1. Všechny ingredience na těsto spolu dobře zpracuji.
  2. Těsto rozdělím na polovinu. Jedno vyválím a pomocí válečku přenesu na vymazaný a vysypaný plech, na plechu těsto posypu strouhankou.
  3. Náplň:
    Očištěné a nastrouhané jablka dám do hrnce a chvíli dusím. Přidám cukr, skořicový cukr, kůru z citronu a šťávu z citronu, zlatý klas. Ještě chvilku dusím a nechám vychladnout.
  4. Nádivku namažu na těsto a vyválím druhé těsto a přenesu na nádivku.
  5. Propíchám vidličkou a dám péct.
  6. Peču na 170 stupňů asi 40 min.
  7. Vychladlý pokrájíme a posypu moučkovým cukrem.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář