Výborný křehký jablečník

Jednoduchý recept na extra rychlý koláček. Zvládne ho připravit i začátečnice v pečení. Ano vím, máslo je nyní drahá surovina, pokud chcete můžete ho nahradit ztuženým tukem, ale já si raději koupím to máslo a připravím kvalitní máslové těsto, jak bych měla používat margaríny. Ale je to na každém z nás. Autor: Marta

Přidal:, 2.10.2017
Kategorie: Moučníky
Výborný křehký jablečník

Suroviny

Těsto:
600 ghladká mouka
150 gmoučkový cukr
250 gmáslo
20 gprášek do pečiva
100 mlmléka
2 ksvajíčka
špetkasoli
Náplň:
1500 gjablka (nevážím, ale třeba je dost)
2 ksskořicový cukr
1 kscitron
1 kszlatý klas
asi 150 - 200 gkr. cukr (nevážím, dávám od oka)

Postup přípravy

  1. Všechny ingredience na těsto spolu dobře zpracuji.
  2. Těsto rozdělím na polovinu. Jedno vyválím a pomocí válečku přenesu na vymazaný a vysypaný plech, na plechu těsto posypu strouhankou.
  3. Náplň:
    Očištěné a nastrouhané jablka dám do hrnce a chvíli dusím. Přidám cukr, skořicový cukr, kůru z citronu a šťávu z citronu, zlatý klas. Ještě chvilku dusím a nechám vychladnout.
  4. Nádivku namažu na těsto a vyválím druhé těsto a přenesu na nádivku.
  5. Propíchám vidličkou a dám péct.
  6. Peču na 170 stupňů asi 40 min.
  7. Vychladlý pokrájíme a posypu moučkovým cukrem.