Klasický smažený sýr je sice chutný, ale občas může být nudný. Nemluvě o tom, že na svátky se hodí něco slavnostnějšího a zajímavějšího. Právě proto jsem sýr zabalila do slaninového županu, který byl křupavý a jednoduše dokonalý.
Klasický smažený sýr je sice chutný, ale občas může být nudný. Nemluvě o tom, že na svátky se hodí něco slavnostnějšího a zajímavějšího. Právě proto jsem sýr zabalila do slaninového županu, který byl křupavý a jednoduše dokonalý.
Na smažení obvykle používám klasický tvrdý sýr (například eidam), ale tentokrát jsem ho vyměnila za hermelín a nemohla jsem udělat lépe. Sýr se po tepelné úpravě krásně roztekl a v ústech se doslova rozplýval. Připravila jsem ho k obědu, ale je ideální i jako sytější večeře.
Smažený hermelín můžete podávat s jakoukoli přílohou. Já jsem zvolila pečené brambory, ale vhodné jsou i vařené. Případně si k němu připravte hranolky. Nezapomeňte také na omáčku – ideální je tatarská nebo ovocná, například brusinková, fíková nebo hrušková.
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě