NejRecept.cz Část dne Oběd Výborný smažený sýr v křupavém slaninovém županu. Po eidamu nebo goudě už nesáhnete.
Výborný smažený sýr v křupavém slaninovém županu. Po eidamu nebo goudě už nesáhnete.
Recept Výborný smažený sýr v křupavém slaninovém županu. Po eidamu nebo goudě už nesáhnete.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se

Klasický smažený sýr je sice chutný, ale občas může být nudný. Nemluvě o tom, že na svátky se hodí něco slavnostnějšího a zajímavějšího. Právě proto jsem sýr zabalila do slaninového županu, který byl křupavý a jednoduše dokonalý.

siky.silvia siky.silvia    ·   26.12.2024

Výborný smažený sýr v křupavém slaninovém županu. Po eidamu nebo goudě už nesáhnete.

Klasický smažený sýr je sice chutný, ale občas může být nudný. Nemluvě o tom, že na svátky se hodí něco slavnostnějšího a zajímavějšího. Právě proto jsem sýr zabalila do slaninového županu, který byl křupavý a jednoduše dokonalý.

20 min
Čas přípravy
10 min
Čas vaření
Suroviny
podle potřeby
hermelín
podle potřeby
slanina
podle potřeby
mouka
podle potřeby
vejce
podle potřeby
strouhanka
podle potřeby
tuk
Postup receptu
Vytisknout
20 min
Čas přípravy
10 min
Čas vaření

Na smažení obvykle používám klasický tvrdý sýr (například eidam), ale tentokrát jsem ho vyměnila za hermelín a nemohla jsem udělat lépe. Sýr se po tepelné úpravě krásně roztekl a v ústech se doslova rozplýval. Připravila jsem ho k obědu, ale je ideální i jako sytější večeře.

  1. Nejprve uděláme v hermelínu menší otvor, kterým budeme provlékat slaninu. Otvor vytvoříme buď vykrajovátkem, nebo skleničkou.
  2. Sýr obalíme ve slanině a následně klasicky v trojobalu.
  3. Obalený hermelín smažíme v horkém tuku z obou stran.

Smažený hermelín můžete podávat s jakoukoli přílohou. Já jsem zvolila pečené brambory, ale vhodné jsou i vařené. Případně si k němu připravte hranolky. Nezapomeňte také na omáčku – ideální je tatarská nebo ovocná, například brusinková, fíková nebo hrušková.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář