Výborný tvarohový koláček

Výborná tvarohová dobrota. Kakaové těsto je jemné a lahodné. V kombinaci s tvarohovou náplní je vážně famózní. Mňamka!

Přidal:, 16.3.2015
Kategorie: Moučníky, Koláče, cukroví
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Výborný tvarohový koláček

Suroviny

Těsto:
400 ghladké mouky
4 lžícekakaa
250 gmásla
160 gmoučkového cukru
2 ksžloutky
2-6 lžicmléka
4 lžičkykypřícího prášku
Náplň:
1 kgjemného tvarohu
6 ksžloutků
6 ksbílků
120 gmoučkového cukru
200 gkrupicového cukru
4 bal.vanilkové cukru
2 bal.zlatý klas/vanilkový pudink
2 lžícelimetkové šťávy
60 gmásla

Postup přípravy

  1. Ze surovin vypracujeme těsto, které zabalíme do fólie a dáme ho do lednice tak na 30 min.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  2. Pak si ho rozdělíme na dvě části. Obě těsta rozválíme na pomoučeném vále (nebo rukama rozmístíme na plech). První těsto dáme do tukem vymazaného a moukou vysypaného plechu, natřeme nádivku a zakryjeme druhým plátem těsta. Pečeme při teplotě 170 - 180 stupňů po dobu 25 - 35 minut.
  3. Náplň: Bílky vyšleháme s krupicovým cukrem. Jemný tvaroh utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem, vmícháme zlatý klas nebo pudink, limetkovou šťávu, máslo, žloutky a nakonec ušlehaný sníh z bílků.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.

Zdroj: Pečené, varené s Ivou