Dokonalý sladký koláč s nadýchaným těstem a chutnou náplní. Nejčastěji ho připravuji o Velikonocích, kdy ho podávám k snídani, ale hodí se i na běžné dny v roce. Skvělý je například také jako rychlá svačina nebo dezert po dobrém obědě.
Dokonalý sladký koláč s nadýchaným těstem a chutnou náplní. Nejčastěji ho připravuji o Velikonocích, kdy ho podávám k snídani, ale hodí se i na běžné dny v roce. Skvělý je například také jako rychlá svačina nebo dezert po dobrém obědě.
Chtěli byste během těchto Velikonoc připravit i něco jiného než jidáše nebo mazanec? V tom případě vyzkoušejte tento sladký pletenec, který je nadýchaný a plněný džemem. Já na plnění obvykle používám jahodový, který dělám podle tohoto receptu, ale zvolit můžete například i nakyslý rybízový džem.
Hotový pletenec nechte vychladnout a před podáváním ho posypte moučkovým cukrem. Kromě rozinek můžete do těsta přidat také různé jiné suroviny, jako jsou například sušené brusinky, nasekané ořechy nebo kousky čokolády.
Video recept:
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě