NejRecept.cz Dorty Sladké dorty Vynikající a nejjednodušší korpus na dort - PAN KORPUS
Vynikající a nejjednodušší korpus na dort - PAN KORPUS
Recept Vynikající a nejjednodušší korpus na dort - PAN KORPUS
Karambola Karambola    ·   10.9.2018

Vynikající a nejjednodušší korpus na dort - PAN KORPUS

Tak jednoduchý a tak nadýchaný. I začátečnice v pečení už nemusí mít strach upéct jednoduché těsto na dort. Někdy to je opravdu dilema, upéct něco na narozeniny někomu, koho máte rádi. Chcete potěšit a upéct něco i vy, tak určitě nepřehlédněte tento recept na základní těsto. Těsto je bez prášku do pečiva, je jednoduché na přípravu a zaručeně se vám podaří. Autor: Karambola

30 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
5 ks
vejce
5 PL
kr. cukr
5 PL
hladká mouka
5 PL
teplá voda
5 PL
olej
2 PL
kakao
Postup receptu
Vytisknout
  1. Bílky a žloutky oddělíme. Bílky vyšleháme spolu s cukrem do tuhé lesklé pěny. Jak poznáte, že máte správně ušlehaný sníh? Metličky z mixéru zvednete z bílkové pěny a otočte je vzhůru nohama. Sníh by měl pěkně stát, neměl by padat dolů a vůbec by se neměl ani z metliček oddělit.
  2. Pokud máte tuhý lesklý bílkový sníh, postupně přidáváme jeden žloutek po druhém a důkladně vyšleháme. Následně snížíme otáčky mixéru na co nejméně a přidáme vodu a olej. Mixér vypneme a už jen ručně metličkou vmícháme prosátou mouku s kakaem.
  3. Připravené těsto naneseme do formy, pěkně uhladíme (formu vyložíme pečícím papírem a boky nemusíte ani mazat máslem, olejem nebo jiným tukem ani vysypávat moukou) a dáme péct do předem vyhřáté trouby. Troubu jsme vyhřály na 200 stupňů a jako vložíme těsto, teplotu snížíme na 180 st. a pečeme 25-30 minut. Zkouška špejlí - když na ní není nic nalepené, korpus je hotový.
  4. Opatrně nožem odlepíme kraje, odebereme rám formy, těsto otočíme vzhůru nohama, abychom měli povrch rovný a necháme na mřížce vychladnout.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Misell    ·   11.12.2022   ·   Odpovědět   ·  

Korpus velmi nizky. Za mna nie

janatka    ·   20.11.2022   ·   Odpovědět   ·  

Krásně vše vyběhlo v troubě, byl úžasný. Když jsem vypla troubu, tak najednou korpus spadl, byl o 2x menší než když byl upečený. Nevím co se stalo. I když zůstal nízký, tak jsem udělala pařížský krém a trošku jsem to zakamuflovala. Chuťově to bylo dobré - brousek se nevytvořil.

milanB    ·   18.6.2022   ·   Odpovědět   ·  

Všechno je jistě úžasné, ale nevidím velikost formy ...:(!

NejLucka NejLucka    ·   18.7.2022   ·   Odpovědět   ·  

klasika 24 cm

Xnemec    ·   18.3.2021   ·   Odpovědět   ·  

Korpus vůbec nevyskocil je jak sem ho dala , je nízký

NejLucka NejLucka    ·   23.3.2021   ·   Odpovědět   ·  

Je třeba šlehat až do husté pěny.

Misell    ·   11.12.2022   ·   Odpovědět   ·  

Toto vobec nepomohlo. Pena bola husta, ani sa nepohla. Napriek tomu po upeceni korpus klesol a je nizucky. A to mam este mensiu formu. Ako na fotke urcite nie. Mozno polka, ak vobec.

Agy    ·   19.9.2020   ·   Odpovědět   ·  

Je opravdu výborný. Jen korpus byl celkem nízký. Dělaný dceři k narozeninám. Moc chutnal.

Kaca.zaloudek    ·   18.8.2020   ·   Odpovědět   ·  

Tento korpus byl jako muj první a u něj zůstanu. Je úžasnej a výborně chutná, těsto je vláčné i tři dny.. s krémem který dělám ze smetany, mascarpone je úžasný... Dělala jsem pro dceru a budu dělat i synovi..

Karambola Karambola    ·   20.8.2020   ·   Odpovědět   ·  

Díky :)

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář