Vynikající bramboráky jako od babičky

Dnes klasika k obědu. Pořádný oběd jako kdysi. Staré dobré bramboráčky nikdy nikdo neodmítne. Tedy alespoň u nás doma ne. Máte rádi. Já dávám i česnek, už jsem se setkala s tím, že někdo česnek nedává vůbec, ale přece v pravých bramborových plackách česnek nesmí chybět. Autor: Karambola

Přidal:, 17.7.2018
Kategorie: Hlavní jídla
Čas přípravy:
Čas vaření:
Vynikající bramboráky jako od babičky

Suroviny

2 ksvelké brambory
3 stroužkyčesneku
2 ksvejce
1 lžícesušené majoránky
dle chutisůl, pepř
4 - 5 lžicpolohrubé mouky
tuk na smažení

Postup přípravy

  1. Brambory očistíme a nastrouháme na jemném struhadle.
  2. Přidáme sůl, pepř, vajíčka, sušenou majoránku, polohrubou mouku a promícháme. Na závěr přidáme prolisovaný česnek a smažíme na rozpálené pánvi do zlata z obou stran.
  3. Postupně přidáváme i olej, záleží na tom, jak mastné chcete bramboračky mít. Já nedávám hodně, máme raději méně mastné.
  4. K tomu sklenici mléka a už jen popřát dobrou chuť.