Vynikající bramboráky se slaninkou
Nevíte co k obědu a chcete něco klasického? Vyzkoušejte připravit smažené bramborové placky se slaninou a každý se bude olizovat.
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
Budeme potřebovat:
700 gbrambory
1 kscibule
200 gslanina
1 lžícemáslo
2 lžícepetrželka
6 lžickukuřičný škrob
1 ksžloutek
olej na smažení
sůl, pepř
- Brambory uvaříme v osolené vodě a klasicky připravíme bramborovou kaši.
- Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme na drobno nakrájenou cibuli a slaninu. Osmaženou slaninu s cibulí necháme vychladnout, přidáme do bramborové kaše, promícháme, přidáme škrob, žloutek a petrželku. Vše osolíme, opepříme podle chuti a z hmoty vytvarujeme válec, který nakrájíme na menší kolečka.
- Pokud chcete, aby byly křupavé, obalíme je ve strouhance, mouce nebo můžete i v ovesných vločkách. Smažíme v rozpáleném oleji z obou stran do zlata.
Zdroj: Coolinarika
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Burgonyás-szalonnás korongok.
KOMENTÁŘE K RECEPTU