Vynikající bublanina ze zakysané smetany

Toto ošklivé počasí je dobré tak akorát na jednu věc. Na vypekání a zahřátí se u sporáku. Miluji péct když je počasí na nic. Měla jsem ještě třešně, které jsem zavařila minulého roku v květnu a už jich bylo třeba spotřebovat, protože ani se nestihneme vzpamatovat a už tu bude znovu čas třešní. Vynikající, křehká bublanina, která není vůbec přeslazená a je šťavnatá díky zakysané smetaně. Autor: Triniti

Přidal:, 5.1.2018
Kategorie: Bublaniny, Dezerty, Moučníky
Recept Vynikající bublanina ze zakysané smetany

Suroviny

80 gměkkého másla
3 ksvejce
300 gpolohrubé mouky
150 gkrupicového cukru
200 g16% kysané smetany
1 bal.kypřící prášek do pečiva
1 bal.vanilkový cukr

Postup přípravy

  1. Nepotřebujeme zbytečně mnoho surovin, ani žádné krémy, abychom dokázali v kuchyni vykouzlit vynikající zákusek. Nechte se inspirovat vynikající bublaninou s ovocem.Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. Máslo s cukrem, vanilkou vyšleháme do pěny, přidáme postupně jeden žloutek po druhém a za každým důkladně vyšleháme. Přidáme zakysanou smetanu (ta by měla být pokojovou teplotu, aby se vám hmota nesrazila).
  3. V druhé misce vyšleháme bílky se špetkou soli do tuhé pěny a odložíme bokem.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  4. Do žloutkové hmoty přidáváme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a na závěr už jen přimícháme ušlehaný sníh z bílků.
  5. Takto připravené těsto navrstvíme do pekáčku o rozměru 35 x 24 cm a poklademe třešně, které jsem nechala okapat.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  6. Pečeme při teplotě 180 stupňů asi půl hodinu, ale sledujeme, každá trouba peče jinak.

Můj blog: Vaření s Tomem