Piškot: 6 bílků vyšleháme na pěnu, po lžících přidáme cukr, 6 žloutků, mouku, 1/4 prášku do pečiva, 2 lžíce vody. Upečeme (180 st., 15 min.) a necháme vychladnout. Stejně si připravíme i druhý piškot.
Připravíme si polevu na vrchní piškot. S 1 dl vařící vody zalijeme 2 sáčky Pigi čaje, necháme louhovat, přidáme kakao, rozmícháme a přilijeme rum. /Pokud budou řezy i pro děti dáme 4 dl čaje a rumové aroma./
Náplň: vejce, cukr a vanilkový cukr vyšleháme nad párou do zhoustnutí a necháme vychladnout. Máslo vyšleháme a po částech přidáme vychladlou pěnu.
Ukládáme následovně: na spodek dáme jeden piškot, který potřeme meruňkovým džemem. Přiložíme druhý piškot, trochu přitlačíme, polijeme připravenou rumovou polevou. Na povrch rozetřeme náplň a polijeme čokoládovou polevou. Nakrájíme na úhledné řezy a podáváme.
Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé pekařky - Blažena Sadovská