Vynikající čajové řezy

Recept Vynikající čajové řezy

Přidal: , 18.11.2014

Kategorie: Koláče, Buchty, Dezerty, Koláče, cukroví

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Výborná volba na něco sladkého ke kávičce nebo čaje.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 18.11.2014

Kategorie: Koláče, Buchty, Dezerty, Koláče, cukroví

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

SUROVINY NA 35 PORCÍ:

12 ksvejce
16 lžickrystalový cukr
16 lžicpolohrubá mouka
4 lžícevoda
1/2 bal.kypřící prášek do pečiva

Náplň:

4 ksvejce
12 lžicmoučkový cukr
1 bal.vanilkový cukr
250 gmáslo

Poleva:

1 dlPigi čaj
2 lžícekakao
200 mlrum
200 gmeruňkový džem
čokoládová poleva

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Piškot: 6 bílků vyšleháme na pěnu, po lžících přidáme cukr, 6 žloutků, mouku, 1/4 prášku do pečiva, 2 lžíce vody. Upečeme (180 st., 15 min.) a necháme vychladnout. Stejně si připravíme i druhý piškot.
  2. Připravíme si polevu na vrchní piškot. S 1 dl vařící vody zalijeme 2 sáčky Pigi čaje, necháme louhovat, přidáme kakao, rozmícháme a přilijeme rum. /Pokud budou řezy i pro děti dáme 4 dl čaje a rumové aroma./
  3. Náplň: vejce, cukr a vanilkový cukr vyšleháme nad párou do zhoustnutí a necháme vychladnout. Máslo vyšleháme a po částech přidáme vychladlou pěnu.
  4. Ukládáme následovně: na spodek dáme jeden piškot, který potřeme meruňkovým džemem. Přiložíme druhý piškot, trochu přitlačíme, polijeme připravenou rumovou polevou. Na povrch rozetřeme náplň a polijeme čokoládovou polevou. Nakrájíme na úhledné řezy a podáváme.

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé pekařky - Blažena Sadovská 

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit