NejRecept.cz Sladká jídla Koblihy Vynikající, chutné a rychlé koblihy bez kynutí
Vynikající, chutné a rychlé koblihy bez kynutí
Recept Vynikající, chutné a rychlé koblihy bez kynutí
Foto: Vk

Těsto z bílého jogurtu je nadýchané, jemné a křehoučké. Vynikající, chutné a rychlé koblihy bez kynutí.

NejLucka NejLucka    ·   13.7.2015

Vynikající, chutné a rychlé koblihy bez kynutí

Těsto z bílého jogurtu je nadýchané, jemné a křehoučké. Vynikající, chutné a rychlé koblihy bez kynutí.

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Budeme potřebovat:

500 ml
bílý jogurt
6 lžic
slunečnicový olej
2 lžíce
moučkový cukr
5 sklenic
polohrubá mouka
1/2 lžičky
sůl
1 lžička
jedlá soda
2 ks
vejce
moučkový cukr na posypání
olej na smažení
Postup receptu
Vytisknout
  1. Bílý jogurt dáme do velké misky, přidáme vajíčka a cukr. Promícháme, přidáme olej, sůl, sodu a prosátou mouku. Zpracujeme hladké těsto, které se nelepí na ruce.
  2. Rozdělíme ho na několik částí a každou část rozválíme do obdélníku. Pomocí poháru vykrojíme koblihy. Dovnitř pomocí víčka od láhve uděláme dírku.
  3. Koblihy smažíme v rozpáleném oleji na pánvi. Oleje musí být dostatek, aby v něm koblihy plavaly. Smažíme z obou stran do zlata. Pak je ukládáme na papírový ubrousek, abychom se zbavili přebytečného oleje.
  4. Na talíři posypeme moučkovým cukrem a podáváme. Dobrou chuť!

Zdroj: Vk

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář