Vynikající houbová omáčka

Už dávno jsem uklízela v komoře a našla jsem tam ještě pár nádob s houbami, které jsem sušila ještě během houbové sezóny a už je trebalo spotřebovat. Dnes nastal jejich čas, tak jsem z toho vykouzlila houbovou omáčku s vepřová plecka. Žádná smetana ale chutná omáčka zahuštěná trochou mouky. Autor: Adddy

Přidal:, 4.1.2018
Kategorie: Hlavní jídla, Omáčky
Vynikající houbová omáčka

Suroviny

500 gvepřové plecko či kýta
2 hrstisušených hub
lžičkahoubové koření
1 kscibule
dle chutivegeta, sůl

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na nudličky, cibuli na drobno. Rozpálíme olej, osmažíme cibulku do zlatova, přidáme maso a opékáme.
  2. Když maso pustí šťávu, přidáme vegetu, sůl, trochu podlijeme a dusíme.
  3. Když je maso tak napůl měkké, přidáme namočené sušené houby, houbové koření a dusíme do měkka. Na konci zahustíme hladkou moukou.
  4. Podáváme s knedlíkem, rýží, těstovinou. Dobrou chuť