Vynikající hrnkový recept na cuketový perník

Vynikající hrnkový recept na cuketový perník. Už jsem dělala hodně koláčků z cukety, ale tento je zaručeně nejlepší. Pokud máte rádi perníky, tak určitě si pochutnáte i vy. Jemný, měkký a nadýchaný. Kdo by to byl řekl, že z cukety umíme upéct i takové dezerty. Na vrchu rozpuštěna čokoláda a kdo neví, že tento koláček má v sobě i cuketu, vůbec to nebude znát. Autor: Mineralka

Přidal:, 17.7.2018
Kategorie: Nejlepší dezerty, Perník, Dezerty, Moučníky
Čas přípravy:
Čas vaření:
Vynikající hrnkový recept na cuketový perník

Suroviny

3 hrnkypolohrubé mouky
1 hrnekkrupicového cukru
1 bal.prášek do perníku
1 bal.vanilkový cukr
2 lžičkysody
2 lžícekakaa
½ lžičkyskořice
špetkusoli
1 hrnekmléka
½ hrnkuoleje
2 ksvejce
2 lžícepovidel
2 hrnkynahrubo nastrouhané cukety

Postup přípravy

  1. Nejdříve si smícháme všechny suché suroviny. Postupně přidáme tekuté - mléko, olej, vajíčka a povidla. Promícháme a do takto připraveného základu přidáme nahrubo nastrouhanou cuketu.Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. Připravíme si vyšší plech, vyložíme ho pečícím papírem a nalijeme těsto. Pokud nemáte pečící papír, můžete plech vymažeme tukem a vysypat hrubou moukou.
  3. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů asi půl hodinu. Já jsem však pekla 40 minut, trouba mi peče pomaleji, proto se řiďte tou svou.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Na závěr vrch polijeme rozpuštěnou čokoládou.