NejRecept.cz Sladká jídla Koblihy Vynikající koblihy (buchtičky) z trouby
Vynikající koblihy (buchtičky) z trouby
Recept Vynikající koblihy (buchtičky) z trouby
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Jaja79

Bez smažení připravené koblihy (buchtičky). Naplnit je můžete džemem, čokoládovou náplní nebo povidly. Autor: Jaja

Jaja79    ·   9.2.2016

Vynikající koblihy (buchtičky) z trouby

Bez smažení připravené koblihy (buchtičky). Naplnit je můžete džemem, čokoládovou náplní nebo povidly. Autor: Jaja

80 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
600 g
hladká mouka
150 g
kr. cukr
5 ks
vejce
120 ml
mléka
150 g
rozpuštěné máslo
1 kostka
droždí
1 ks
citronova kůra
1 ks
pomerančova kůra
špetka
sůl
1 bal.
vanilkový cukr
marmeláda nebo povidla na plnění
moučkový cukr na posypání
Postup receptu
Vytisknout
80 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
  1. V teplém mléce rozpustíme droždí, přidáme lžíci cukru a necháme vzejít kvásek.
  2. Máslo rozpustíme a necháme ho vychladnout na pokojovou teplotu. Je důležité, aby všechny suroviny měly pokojovou teplotu, proto je vyjmeme z lednice dříve.
  3. Ve větší misce smícháme prosátou mouku, cukr, vanilkový cukr, nastrouhanou kůru z citronu a pomeranče, rozpuštěné máslo. Postupně přidáváme jedno vajíčko po druhém a za každým důkladně utřeme, přidáme špetku soli a kvásek. Těsto necháme odpočívat v teple, zakryté utěrkou, dokud zdvojnásobí svou velikost.
  4. Troubu předehřejte na 180 stupňů, připravíme plech na pečení, který vyložíme papírem.
  5. Na mírně pomoučené pracovní desce rozválíme těsto na hrubší plát (3-4 cm), sklenicí vykrojíme koblihy, které poklademe na plech a necháme kynout cca 15 minut a dáme je péct. Pečeme cca 15-20 minut.
  6. Po upečení koblihy naplníme přes malou dírku stříkačkou a posypeme je moučkovým cukrem.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář