Vynikající koblihy (buchtičky) z trouby

Recept Vynikající koblihy (buchtičky) z trouby

Přidal: , 9.2.2016

Kategorie: Nejlepší dezerty, Koblihy, Buchty, Dezerty, Moučníky

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Bez smažení připravené koblihy (buchtičky). Naplnit je můžete džemem, čokoládovou náplní nebo povidly.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 9.2.2016

Kategorie: Nejlepší dezerty, Koblihy, Buchty, Dezerty, Moučníky

SUROVINY

600 ghladká mouka
150 gkr. cukr
5 ksvejce
120 mlmléka
150 grozpuštěné máslo
1 kostkadroždí
1 kscitron - kůra
1 kspomeranč - kůra
špetkasůl
1 bal.vanilkový cukr
marmeláda nebo povidla na plnění
moučkový cukr na posypání

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. V teplém mléce rozpustíme droždí, přidáme lžíci cukru a necháme vzejít kvásek.
  2. Máslo rozpustíme a necháme ho vychladnout na pokojovou teplotu. Je důležité, aby všechny suroviny měly pokojovou teplotu, proto je vyjmeme z lednice dříve.
  3. Ve větší misce smícháme prosátou mouku, cukr, vanilkový cukr, nastrouhanou kůru z citronu a pomeranče, rozpuštěné máslo. Postupně přidáváme jedno vajíčko po druhém a za každým důkladně utřeme, přidáme špetku soli a kvásek. Těsto necháme odpočívat v teple, zakryté utěrkou, dokud zdvojnásobí svou velikost.
  4. Troubu předehřejte na 180 stupňů, připravíme plech na pečení, který vyložíme papírem.
  5. Na mírně pomoučené pracovní desce rozválíme těsto na hrubší plát (3-4 cm), sklenicí vykrojíme koblihy, které poklademe na plech a necháme kynout cca 15 minut a dáme je péct. Pečeme cca 15-20 minut.
  6. Po upečení koblihy naplníme přes malou dírku stříkačkou a posypeme je moučkovým cukrem.

Zdroj: Coolinarika

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit