Vynikající koblihy (buchtičky) z trouby

Bez smažení připravené koblihy (buchtičky). Naplnit je můžete džemem, čokoládovou náplní nebo povidly.

Přidal:, 9.2.2016
Kategorie: Nejlepší dezerty, Koblihy, Buchty, Dezerty, Moučníky
Recept Vynikající koblihy (buchtičky) z trouby

Suroviny

600 ghladká mouka
150 gkr. cukr
5 ksvejce
120 mlmléka
150 grozpuštěné máslo
1 kostkadroždí
1 kscitron - kůra
1 kspomeranč - kůra
špetkasůl
1 bal.vanilkový cukr
marmeláda nebo povidla na plnění
moučkový cukr na posypání

Postup přípravy

  1. V teplém mléce rozpustíme droždí, přidáme lžíci cukru a necháme vzejít kvásek.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  2. Máslo rozpustíme a necháme ho vychladnout na pokojovou teplotu. Je důležité, aby všechny suroviny měly pokojovou teplotu, proto je vyjmeme z lednice dříve.
  3. Ve větší misce smícháme prosátou mouku, cukr, vanilkový cukr, nastrouhanou kůru z citronu a pomeranče, rozpuštěné máslo. Postupně přidáváme jedno vajíčko po druhém a za každým důkladně utřeme, přidáme špetku soli a kvásek. Těsto necháme odpočívat v teple, zakryté utěrkou, dokud zdvojnásobí svou velikost.Tip: Jahodový džem bez chemie
  4. Troubu předehřejte na 180 stupňů, připravíme plech na pečení, který vyložíme papírem.
  5. Na mírně pomoučené pracovní desce rozválíme těsto na hrubší plát (3-4 cm), sklenicí vykrojíme koblihy, které poklademe na plech a necháme kynout cca 15 minut a dáme je péct. Pečeme cca 15-20 minut.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  6. Po upečení koblihy naplníme přes malou dírku stříkačkou a posypeme je moučkovým cukrem.

Zdroj: Coolinarika