Vynikající květák obalený v těstíčku s dresinkem ze zakysané smetany
Pokud patříte mezi fanoušky květáku, ale máte výčitky pokud si dáte smažené růžičky, máme pro Vás dobrou zprávu. Vyzkoušejte si připravit vynikající květák, který připravíte bez smažení a přesto bude mít křupavou kůrku. Květák obalíte v těstíčku, pokladete na máslem potřenou pánev a restujete z každé strany dozlatova. Ten kdo nechce ani restovat na kousku másla, může květák dát na plech vyložený pečícím papírem a grilovat v troubě.
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
květák
vajíčka
sůl, pepř
mléko
hladká mouka
máslo
zakysaná smetana (dressing)
česnek (dressing)
kopr nebo pažitka (dressing)
- Nejdříve uvaříme květák v osolené vodě do měkka. Vyjmeme a necháme vychladnout.
- Připravíme si těstíčko - vajíčka, trochu soli, pepře a trochu mléka umícháme, postupně přidáváme hladkou mouku a metličkou vymícháme husté těstíčko, které se podobá těstu na lívance.
- Růžičky květáku obalíme v těstíčku a ukládáme je na pánev, kde jsme nechali rozpustit kousek másla. Smažíme ze všech stran dozlatova.
- Ze zakysané smetany, prolisovaného česneku a nasekané pažitky nebo kopru připravíme dressing a můžeme podávat.
Zdroj: Vk
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Vynikajúci karfiol obalený v cestíčku s dresingom z kyslej smotany.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Doskonały kalafior w cieście z dressingiem z kwaśnej śmietany.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Leckerer Blumenkohl im Teigmantel mit einem Saure-Sahne-Dressing an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Tésztában sült karfiol fokhagymás-kapros mártogatóssal.
KOMENTÁŘE K RECEPTU