Tradiční žloutkové řezy jsou s ořechy. Když jsem viděla tuto makovou verzi, tak jsem musela vyzkoušet. Křehké, jemné a zároveň křupavé. Určitě jsem tento koláč nedělala naposled. Mak máme doma velmi rádi. Autor: Mineralka
Tradiční žloutkové řezy jsou s ořechy. Když jsem viděla tuto makovou verzi, tak jsem musela vyzkoušet. Křehké, jemné a zároveň křupavé. Určitě jsem tento koláč nedělala naposled. Mak máme doma velmi rádi. Autor: Mineralka
Každý den nejlepší recepty a články
150 ml :)
Neviem či je chyba v recepte, alebo koláč autorka nepiekla podľa jej receptu, ale nie je možné, že po pridaní 4,5dl mlieka do cesta zostane cesto také husté a nadýchané. Cesto bolo riedke, musela som ho piecť o 15 minút dlhšie, aby vôbec držalo po kope a aj tak sa potom koláč úplne rozpadával. Chuťovo bol výborný, takže ho určite skúsim ešte niekedy upiecť, ale pôjdem podľa originálneho receptu na žĺtkové rezy, do ktorého mlieko nejde, a orechy nahradím makom. Ďakujem teda aspoň za typ, ako upiecť žĺtkové rezy aj pre "nemilovníkov" orechov.
ano, autorka se při uvádění surovin spletla. Mléka tam šlo opravdu méně, přesně 150 ml. Autorka se omlouvá a v dalších receptech si dá na to pozor :) Děkujeme za upozornění.
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě
Asi máš pravdu. Po porovnaní s podobnými receptami si myslím, že to má byť 45 ml 😉 Tak pri príprave dajte pozor.