Vynikající MARGOT buchta s čokoládovým pudinkem  

Tento margot koláček byl můj první a musím říci, že chuť byla nad očekávání. Kdo neuznává margot čokoládky, tak klidně na vrch kakao nebo granko. Autor: Triniti

Přidal:, 8.2.2019
Kategorie: Koláče, Zákusky, Buchty, Dezerty
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Vynikající MARGOT buchta s čokoládovým pudinkem  

Suroviny

Těsto:
300 gpolohrubá mouka
1 bal.prášek do pečiva
3 ksvejce
150 gcukr krupice
100 mlrostlinný olej
100 mlmléko
Pudinková náplň:
1 bal.čokoládový pudink
2 lžícecukr
1 lžícekakao
500 mlmléko
Poleva:
400 gzakysaná smetana
1 bal.vanilkový cukr
1 ksmargotka

Postup přípravy

  1. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, postupně přidáváme olej, mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec pouze zlehka vařečkou vmícháme ušlehaný sníh z bílků.Tip: Velikonoční maďarská tlačenka se zeleninou a vajíčkem
  2. Těsto vylijeme na plech s vyšším okrajem, který jsme vymastili tukem a vysypali moukou. Na těsto lžící vrstvíme uvařený pudink /pěkně z výšky, aby se pudink dostal i níže do těsta/.
  3. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů asi půl hodinu.Tip: Sbírka 12 nejlepších punčových zákusků, které můžete připravit na Velikonoce
  4. Pak koláč vyjmeme a ještě teplý potřeme zakysanou smetanou s vanilkovým cukrem. Vrch posypeme strouhanou margot čokoládou...