Vynikající mramorový korpus na dorty

Recept Vynikající mramorový korpus na dorty

Přidal: , 11.5.2015

Kategorie: Dorty, Sladké dorty, Těsta, Dortový korpus, Dezerty

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Základní mramorový korpus na přípravu různých zákusků nebo na přípravu dortu. Autor: marunda

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 11.5.2015

Kategorie: Dorty, Sladké dorty, Těsta, Dortový korpus, Dezerty

SUROVINY

Suroviny na těsto:

4 ksvejce
1 bal.vanilkový cukr
120 gmoučkového cukru
120 gkrystalového cukru
150 mloleje
100 mlhorké vody
250 ghladké mouky
1 bal.prášek do pečiva
kakao

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Oddělíme žloutky od bílků. Bílky dáme do robota a šleháme tak dlouho, dokud není pěna. Pak postupně přisypáváme moučkový cukr a šleháme tak dlouho, dokud není sníh tuhý.
  2. Do druhé mísy si dáme 4 žloutky, vanilkový cukr, a krystalový cukr a šleháme do zhoustnutí. Pak přilijeme olej, vodu a po částech mouku s přáškem do pečiva.
  3. Na závěr do žloutkové hmoty zamícháme ručně sníh z bílků.
  4. Pokud chceme mít korpus mramorový, tak si 1/3 těsta obarvíme kakaem. Formu na dort vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.
    Nejprve začínáme nabírat 2 lžíce světlého těsta. Vše dáme doprostřed formy. Dále si nabereme jednu lžíci tmavého těsta a naneseme na světlé těsto. Dále opět dvě lžíce světlého a pořád na střed. Stále opakujem, zase jednu lžíci tmavého a tak dlouho, dokud nezděláme veškeré těsto. Aby se při pečení nevytvořila boule. Stěrkou těsto rozetřeme od středu do stran.
  5. Pečeme hodinku na 150 stupňů. Jestli je korpus upečený, zjistíme špejlí. Po upečení korpus otáčím vzhůru nohama. Nechám tak den odpočinout, lépe se pak krájí.
  6. Korpus můžem na 2x proříznout. Je vynikající, vláčný a jiný nedělám
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit