Vynikající náhrada za obyčejné pečivo - PITA chlebíček s kefírem

Pita chlebík naplněný restovaným masíčkem, velkým množstvím zeleniny a to vše zalité jogurtovým nebo česnekovým dresinkem. Nebíčko v tlamičce. Doma takové jídlo milují hlavně děti a my se s manželem jen díváme jako všechny pita chlebíčky zmizí během jednoho oběda. Autor: Ivana

Přidal:, 19.8.2019
Kategorie: Chléb, Pečivo
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Vynikající náhrada za obyčejné pečivo - PITA chlebíček s kefírem

Suroviny

500 ghladká mouka
1 bal.sušené droždí
2 lžičkysůl
1 PLolivový olej
250 mlkefír
podle potřebyvlažná voda

Postup přípravy

  1. Ze surovin, které potřebujeme, vypracujeme vláčné těsto, které se odděluje od stěn misky a necháme kynout.Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. Těsto kyne asi půl hodinu při pokojové teplotě.
  3. Z vykynutého těsta uděláme 10 menších kuliček a na pracovní desce každou kuličku zlehka rozválíme a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 8 - 10 minut při 200 stupních.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce