Vynikající obměna klasických řízků. Smažený mletý řízek se sýrem.

Fantastický šťavnatý mletý řízek, který potěší i ty nejnáročnější mlsouny. Pokud vám už nestačí na nedělní oběd klasika, doporučuji připravit tyto vynikající netradiční řízky. Autor: Mineralka

Přidal:, 12.2.2019
Kategorie: Sváteční pečení, Karbanátky, Hovězí, Vepřové, Maso, Vánoce, Mleté maso, Oběd
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Vynikající obměna klasických řízků. Smažený mletý řízek se sýrem.

Suroviny

Základ:
500 gmleté maso
400 gtvrdý sýr
2 ksvejce
sůl, pepř
Na obalení:
vejce
strouhanka
olej na smažení

Postup přípravy

  1. Maso, sýr, vejce, sůl a pepř smícháme v misce.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Vypracujeme homogenní hmotu, ze které ručně tvarujeme řízky o velikosti dlaně.
  3. Ty obalíme nejdříve do strouhanky, pak do rozšlehaných vajec a znovu do strouhanky.Tip: Jahodový džem bez chemie
  4. Po vysmažení zůstane řízek pěkně šťavnatý.
    Smažíme dozlatova.