NejRecept.cz Dezerty Koláče Výborná palačinková roláda s nadýchaným šlehačkovým krémem a jemnou čokoládovou polevou.
Výborná palačinková roláda s nadýchaným šlehačkovým krémem a jemnou čokoládovou polevou.
Recept Výborná palačinková roláda s nadýchaným šlehačkovým krémem a jemnou čokoládovou polevou.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Karambola

Jednoduchá palačinková roláda, která potěší každou návštěvu. Když viděl tento dezert můj manžel, měl hlavu ve smutku, co za novinky zkouším. Po ochutnání byl však mile překvapený, že je to opravdu dobrota. Krém je jemný a chutný, lehce čokoládový a k tomu ještě kakaové palačinky. Čokoládovou polevu jsem obohatila nasekanými arašídy, ale vy je můžete i vynechat. Autor: Karambola

Karambola Karambola    ·   4.3.2025

Výborná palačinková roláda s nadýchaným šlehačkovým krémem a jemnou čokoládovou polevou.

Jednoduchá palačinková roláda, která potěší každou návštěvu. Když viděl tento dezert můj manžel, měl hlavu ve smutku, co za novinky zkouším. Po ochutnání byl však mile překvapený, že je to opravdu dobrota. Krém je jemný a chutný, lehce čokoládový a k tomu ještě kakaové palačinky. Čokoládovou polevu jsem obohatila nasekanými arašídy, ale vy je můžete i vynechat. Autor: Karambola

45 min
Čas přípravy
15 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

4 ks
vejce
30 g
krystalový cukr
10 g
kakao
100 g
hladká mouka
300 g
mléko
30 g
máslo

Krém:

70 g
čokoláda
70 g
smetana ke šlehání
250 g
smetana ke šlehání
70 g
moučkový cukr

Vrch:

100 g
čokoláda
30 g
kokosový olej
podle chuti
nasekané arašídy
Postup receptu
Vytisknout
45 min
Čas přípravy
15 min
Čas vaření

Palačinková roláda je zajímavým dezertem, který je rychlý, jednoduchý a výborně chutná. U mě doma měl úspěch, takže vím, že ho budu už brzy dělat znovu. Tentokrát možná i s nějakou obměnou – například s bílou čokoládou.

  1. Všechny suroviny na přípravu palačinkového těsta vymícháme do hladké hmoty bez hrudek. Palačinky pečeme nejlépe na čtvercové nebo obdélníkové pánvi a ukládáme je bokem, aby vychladly.
  2. 70 g čokolády zalijeme 70 g smetany ke šlehání, kterou jsme předem ohřáli až k bodu varu. Čokoládu mícháním ve smetaně rozpustíme a odložíme bokem vychladnout. Po vychladnutí ji přidáme do smetany (250 g) ke šlehání a přidáme i moučkový cukr. Ušleháme hladký krém.
  3. Palačinky rozložíme na pracovní desku tak, aby se jedna strana s druhou překrývala a vytvoříme tak dlouhý pás, který potřeme krémem a zarolujeme do rolády. Roládu přemístíme do fólií vystlané formy na pečení, zabalíme ji ze všech stran a uložíme do lednice ztuhnout. Roláda je velmi jemná, ale tuhnutím v lednici se vše spojí a zpevní.
  4. Uložíme do lednice nejlépe na celou noc nebo alespoň na 2 – 3 hodiny.
  5. Vrch pak polijeme rozpuštěnou čokoládou s kokosovým olejem, do které jsme přidali nasekané ořechy. Necháme ztuhnout.

Když roláda ztuhne, můžete ji krájet na tenčí nebo širší plátky – vše záleží na vašich představách. A pokud byste měli chuť na něco slaného, můžete vyzkoušet tyto palačinky s česnekem, sýrem a bylinkami.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář