NejRecept.cz Dezerty Moučníky Vynikající PUDINKÁČEK řezy
Vynikající PUDINKÁČEK řezy
Recept Vynikající PUDINKÁČEK řezy
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Jaja79

Vynikající řezy, které jsem sice dělala poprvé, ale určitě ne naposledy. Miluji dezerty bez krému a hlavně ty, které nesou těžké, máslové, přeslazené a plné šlehačky. Při pečení těta mi trochu vůně nepasovala, ale chuťově mě překvapil. S těstem se pracovalo luxusně, vůbec se netrhalo, rozválela jsem všechny na jak se říká první šupu :) :) Chuťově připomíná kynutý "pudingoš", který máme velmi rádi všichni :) Autor: Jaja

Jaja79    ·   16.1.2018

Vynikající PUDINKÁČEK řezy

Vynikající řezy, které jsem sice dělala poprvé, ale určitě ne naposledy. Miluji dezerty bez krému a hlavně ty, které nesou těžké, máslové, přeslazené a plné šlehačky. Při pečení těta mi trochu vůně nepasovala, ale chuťově mě překvapil. S těstem se pracovalo luxusně, vůbec se netrhalo, rozválela jsem všechny na jak se říká první šupu :) :) Chuťově připomíná kynutý "pudingoš", který máme velmi rádi všichni :) Autor: Jaja

Suroviny

Těsto:

500 g
hladká mouka
1 bal.
Salajka
100 g
moučkový cukr
špetka
sůl
1 ks
vejce
100 g
sádlo
200 ml
teplé mléko

Krém:

1 l
mléko
50 g
kakao
300 g
kr. cukr
6 PL
hrubá mouka
čoko poleva
Postup receptu
Vytisknout
  1. Všechny sypké suroviny na těsto smícháme, přidáme vajíčko, sádlo, teplé mléko a vypracuje vláčné těsto (s těstem se pracuje luxusně, vůbec se netrhá), rozdělíme ho na 4 části a každé těsto vyválíme na stejný plát.
  2. Upečeme při teplotě 180 stupňů po dobu asi 5-7 minut. Sledujeme. Plech vůbec nemastíme ani nesypeme moukou.
  3. Upečené pláty necháme vychladnout. Připravíme si nádivku.
  4. V mléce rozmícháme kakao, přidáme cukr a necháme ho rozpustit. Když je rozpuštěné, přidáme 6 kopcovitých lžic hrubé mouky a vaříme do zhoustnutí. Hustý krém odstavíme a ještě teplý natíráme na pláty.
  5. Poskládáme koláček, potřeme i čtvrtý plát. Vrch ještě polijeme čokoládovou polevou.
  6. Salajka je jelení sůl, dostanete koupit asi v každém obchodě. Není to ani kypřící prášek, ani soda, takže nedoporučuji zaměnit. Když se pečou pláty, tak je to cítit za čpavkem, je to nepříjemné, ale dá se to vydržet. Chuťově to nebudete cítit, nebojte se.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář