Vynikající PUDINKÁČEK řezy

Vynikající řezy, které jsem sice dělala poprvé, ale určitě ne naposledy. Miluji dezerty bez krému a hlavně ty, které nesou těžké, máslové, přeslazené a plné šlehačky. Při pečení těta mi trochu vůně nepasovala, ale chuťově mě překvapil. S těstem se pracovalo luxusně, vůbec se netrhalo, rozválela jsem všechny na jak se říká první šupu :) :) Chuťově připomíná kynutý "pudingoš", který máme velmi rádi všichni :) Autor: Jaja

Přidal:Jaja79, 16.1.2018
Kategorie: Moučníky
Vynikající PUDINKÁČEK řezy

Suroviny

Těsto:
500 ghladká mouka
1 bal.Salajka
100 gmoučkový cukr
špetkasůl
1 ksvejce
100 gsádlo
200 mlteplé mléko
Krém:
1 lmléko
50 gkakao
300 gkr. cukr
6 PLhrubá mouka
čoko poleva

Postup přípravy

  1. Všechny sypké suroviny na těsto smícháme, přidáme vajíčko, sádlo, teplé mléko a vypracuje vláčné těsto (s těstem se pracuje luxusně, vůbec se netrhá), rozdělíme ho na 4 části a každé těsto vyválíme na stejný plát.
  2. Upečeme při teplotě 180 stupňů po dobu asi 5-7 minut. Sledujeme. Plech vůbec nemastíme ani nesypeme moukou.
  3. Upečené pláty necháme vychladnout. Připravíme si nádivku.
  4. V mléce rozmícháme kakao, přidáme cukr a necháme ho rozpustit. Když je rozpuštěné, přidáme 6 kopcovitých lžic hrubé mouky a vaříme do zhoustnutí. Hustý krém odstavíme a ještě teplý natíráme na pláty.
  5. Poskládáme koláček, potřeme i čtvrtý plát. Vrch ještě polijeme čokoládovou polevou.
  6. Salajka je jelení sůl, dostanete koupit asi v každém obchodě. Není to ani kypřící prášek, ani soda, takže nedoporučuji zaměnit. Když se pečou pláty, tak je to cítit za čpavkem, je to nepříjemné, ale dá se to vydržet. Chuťově to nebudete cítit, nebojte se.