Vynikajíci punčový dort

Můj tatínek miluje punčák, proto volba byla jasná :-) recept mám z netu a je opravdu vynikajicí, všem moc chutnal... píšu si do notýsku. Ten kdo nemá rád punčák, tak tedy toho asi neznám :). U nás doma zmizí hned jako první. Obvykle ho připravuji na Vánoce, ale pokud je takový významný den, tak ho peču ještě raději. Autor: Haanka

Recept Vynikajíci punčový dort

Suroviny

Na jeden korpus (pečeme 2 korpusy 26 cm):
140 gcukru krupice
140 gpolohrubé mouky
4 ksvejce
Cukrový rozvar:
400 mlvody
500 gcukru krupice
dle chutirum (ale dost)
punčové aroma
gelove barvy
kyselá marmeláda

Postup přípravy

  1. Vyšlehat bílky s cukrem do pevného sněhu, přidat po jednom žloutky a nakonec mouku. Péct na 180 st. do zlata.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  2. Svaříme cukr s vodou a necháme vychladnout, přidáme rum a punčové aroma.(musíte přidávat podle chuti). Rozdělíme do dvou misek a rozvary obarvíme, já měla červenou a žlutou.
  3. Korpusy jsem si upekla den předem, druhý den jeden rozkrojíme podélně, pokapeme rumem a potřeme kyselou marmeládou.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Druhý nakrájíme na pruhy, měla jsem jich asi osm. Pak skládáme zpět do formy, jednu půlku korpusu namazaný marmeládou a na to skládáme jednotlivé pruhy namáčíme střídavě v barevném rozvaru, mírně vyždímáme a skládáme do původního tvaru na spodní plát potřený marmeládou, přiklopíme horním plátem (marmeládou dolů) a hodně zatížíme. Necháme do druhého dne.
  5. Vršek dortu opět potřeme marmeládou a polijeme polevou, boky jsem potřela čokoládou.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  6. Ušetřila jsem si práci s cukrovou polevou a použila polevu na věnečky, mám jí tam moc, ale strašně rychle tuhla.

Můj blog s Reny: Pečení všeho druhu ORIGINAL