NejRecept.cz Dezerty Koláče Vynikající recept na domácí kremrole ke kafíčku z listového těsta
Vynikající recept na domácí kremrole ke kafíčku z listového těsta
Vynikající recept na domácí kremrole ke kafíčku z listového těsta
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Jana Podoláková Burkartová

Dnes jsem připravila kremrolky ke kávičce. Listové těsto je kupováno z obchodu, neměla jsem tolik odvahy připravit domácí, i když si myslím, že by to nebyl žádný problém. Ale proč si to neusnadnit, máme-li takové možnosti. Autor: Jana Podoláková Burkartová

NejLucka NejLucka    ·   4.3.2024

Vynikající recept na domácí kremrole ke kafíčku z listového těsta

Dnes jsem připravila kremrolky ke kávičce. Listové těsto je kupováno z obchodu, neměla jsem tolik odvahy připravit domácí, i když si myslím, že by to nebyl žádný problém. Ale proč si to neusnadnit, máme-li takové možnosti. Autor: Jana Podoláková Burkartová

35 min
Čas přípravy
15 min
Čas vaření
Suroviny
2 bal.
lístové těsto
1 ks
žloutek
kapka
voda

Sníh:

3 ks
bílek
200 g
krystalový cukr
Postup receptu
Vytisknout
35 min
Čas přípravy
15 min
Čas vaření
  1. Listové těsto je koupené. Koupila jsem 2 těsta a je z toho 30 kousků. Nařezané proužky potřu žloutkem zředěným kapkou vody, natočím na trubičku a uložím na plech. Potom ještě všechny znovu potřu a peču na 210 st. 15 minut. Stáhnu z trubiček ještě za horka, nechám vychladit a plním sněhem z obou stran, aby byly kremrolky řádně naplněné.
  2. Sníh:
    Na tři bílky dávám 200 g krystalového (nebo moučkového cukru), nechám to jen při míchání metličkou rozpustit ve vodní lázni, aby bílky byly hladké bez krystalků a pak teprve to dám do robota a šlehám nejdříve na 3. a pak na 4. stupeň ze šesti, to stačí, dokud sníh není úplně tuhý. Trubičky plním řezanou špičkou.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář