NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Vánoční cukroví Vynikající rohlíčky máčené v čokoládě
Vynikající rohlíčky máčené v čokoládě
Recept Vynikající rohlíčky máčené v čokoládě
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Coolinarika

Vynikající rohlíčky, které připravíte z klasických surovin. Kukuřičný škrob jim dodá křupavost a křehkost. Kraje namočíme do čokolády nebo celé obalíme v moučkovém cukru.

NejLucka NejLucka    ·   7.12.2015

Vynikající rohlíčky máčené v čokoládě

Vynikající rohlíčky, které připravíte z klasických surovin. Kukuřičný škrob jim dodá křupavost a křehkost. Kraje namočíme do čokolády nebo celé obalíme v moučkovém cukru.

Suroviny

Budeme potřebovat:

500 g
hladká mouka
125 g
kukuřičný škrob
150 g
moučkový cukr
375 g
máslo
100 g
čokoláda
moučkový cukr
Postup receptu
Vytisknout
  1. Hladkou mouku prosejeme přes jemné síto minimálně 2x spolu s kukuřičným škrobem.
  2. Máslo utřeme s cukrem do pěny a postupně přidáváme prosátou mouku se škrobem.
  3. Vyhneteme hladké těsto, které rozdělíme na několik menších částí a odložíme do chladničky ztuhnout.
  4. Ztuhlé těsto zpracujeme do tenkého válce, ze kterého odkrojíme menší kousky a zpracujeme je do tvaru rohlíku.
  5. Ukládáme je na papírem vyložený plech na pečení a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů cca 15 minut. Upečené necháme vychladnout a obalíme je v moučkovém cukru nebo kraje obalíme v rozpuštěné čokoládě.

Zdroj: Coolinarika

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář