NejRecept.cz Dezerty Koláče Tvarohový koláč Vynikající smetanové řezy, které u nás dostaly název – falešný tvarohový krémeš.
Vynikající smetanové řezy, které u nás dostaly název – falešný tvarohový krémeš.
Recept Vynikající smetanové řezy, které u nás dostaly název – falešný tvarohový krémeš.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Karambola

Chuťově připomíná tvarohové řezy. Křehké těsto a uvnitř lahodná a šťavnatá smetanová vrstva. Tento dezert jsem nabídla asi pěti sousedům a každý ho přirovnal ke krémeši, tak jsem ho nazvala falešný krémeš. Má opravdu velmi příjemnou chuť. Na povrchu křupavý a uvnitř šťavnatý. Doporučuji vyzkoušet. Autor: Karambola

Karambola Karambola    ·   13.3.2025

Vynikající smetanové řezy, které u nás dostaly název – falešný tvarohový krémeš.

Chuťově připomíná tvarohové řezy. Křehké těsto a uvnitř lahodná a šťavnatá smetanová vrstva. Tento dezert jsem nabídla asi pěti sousedům a každý ho přirovnal ke krémeši, tak jsem ho nazvala falešný krémeš. Má opravdu velmi příjemnou chuť. Na povrchu křupavý a uvnitř šťavnatý. Doporučuji vyzkoušet. Autor: Karambola

35 min
Čas přípravy
40 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

200 g
polohrubá mouka
200 g
hladká mouka
špetka
sůl
250 g
máslo
1 bal.
prášek do pečiva
200 g
moučkový cukr
4 ks
žloutek

Krém:

600 ml
mléko
2 bal.
vanilkový pudink
8 lžic
krystalový cukr
2 bal.
vanilkový cukr
4 ks
bílek
300 g
zakysaná smetana
Postup receptu
Vytisknout
35 min
Čas přípravy
40 min
Čas vaření

Tento falešný tvarohový krémeš si zamiluje každý člen rodiny. Je nadýchaný, lahodný a v ústech se doslova rozpouští. Výborný je jako nedělní dezert, ale klidně ho můžete připravit i na oslavu nebo posezení s blízkými.

  1. Všechny suroviny na těsto dáme do mísy a pomocí metličky vypracujeme jednotnou hmotu, kterou rozdělíme na polovinu. Každou část rozválíme pomocí pečicího papíru na požadovanou velikost (cca 33 × 38 cm) a odložíme do lednice.
  2. V mléce rozmícháme pudinkový prášek, krystalový cukr a vanilkový cukr. Uvaříme hustý pudink a odstavíme. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu a střídavě se smetanou přidáváme do horkého uvařeného pudinku.
  3. Na jedno rozválené těsto, které jsme buď uložili do vyššího plechu, nebo si pomohli ráfkem, vylijeme připravený krém a ten zakryjeme druhým rozváleným těstem.
  4. Připravený koláč dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 180 °C přibližně 40 minut. Po upečení ho necháme důkladně vychladnout. Nejlepší je druhý den, kdy těsto více zvlhne.
  5. Vrchní část posypeme moučkovým cukrem.

Falešný krémeš je skvělý, ale pokud byste si chtěli vyzkoušet upéct i ten pravý, inspirujte se tímto receptem, který je nejen jednoduchý, ale i rychlý. Zákusek budete mít hotový do 30 minut.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář