NejRecept.cz Sladká jídla Buchty Vynikající staré klasické babiččiny buchty plněné povidly
Vynikající staré klasické babiččiny buchty plněné povidly
Recept Vynikající staré klasické babiččiny buchty plněné povidly
Reny Naty A.    ·   9.11.2018

Vynikající staré klasické babiččiny buchty plněné povidly

Tak i já se do toho pustila, jsou výborné :-) Klasické staré babiččiny buchty. Kdo je ještě nedělal tak o hodně přichází. Pokud je jednou vyzkoušíte jako já, tak vězte, že každý víkend je budete mít na stole. Někdo používá do buchet polohrubou mouku, já jsem věrná hladké, chutnají mi nejvíc. Autor: Reny Naty A.

30 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
500 g
hladké mouky
30 -50 g
cukru (ja davam cca 80g)
50 g
tuku
1 ks
vejce
20 g
droždí
5 g
soli
asi 1/4 l
mléka
citronová kůra
vanilka
Postup receptu
Vytisknout
  1. Dnes jsem pekla z dvojité dávky, takže buchet bylo 20. Každý kousek po ukrojení a před plněním vážil 94 g. Ano, každou buchtičku vážím, aby byly stejné :)
  2. Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru a necháme vzejít kvásek. Po vykynutí (asi 15 minut) přidáme ostatní suroviny a vypracujeme hladké těsto, které necháme zakryté utěrkou kynout asi jednu hodinu.
  3. Potom těsto rozdělíme na buchtičky a naplníme. Dnes jsem plnila povidly, ale můžete také ořechovou náplní, makovou náplní, tvarohem, podle toho, na co máte chuť.
  4. Do pekáčku nalijeme trochu oleje a buchty v něm trochu poválíme,  Necháme ještě 20 minut kynout v plechu a pak je dáme péct.
  5. Pečeme na 200 stupňů asi půl hodinu, sledujeme.

Můj blog: Pečení všeho druhu ORIGINAL

Komentáře k receptu
Martina1972    ·   27.6.2020   ·   Odpovědět   ·  

Děkuji za recept. Buchty jsou vynikající

NejLucka NejLucka    ·   13.7.2020   ·   Odpovědět   ·  

díky :)

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář