Vynikající staré klasické babiččiny buchty plněné povidly

Tak i já se do toho pustila, jsou výborné :-) Klasické staré babiččiny buchty. Kdo je ještě nedělal tak o hodně přichází. Pokud je jednou vyzkoušíte jako já, tak vězte, že každý víkend je budete mít na stole. Někdo používá do buchet polohrubou mouku, já jsem věrná hladké, chutnají mi nejvíc. Autor: Reny Naty A.

Přidal:, 9.11.2018
Kategorie: Buchty, Dezerty, Moučníky
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Vynikající staré klasické babiččiny buchty plněné povidly

Suroviny

500 ghladké mouky
30 -50 gcukru (ja davam cca 80g)
50 gtuku
1 ksvejce
20 gdroždí
5 gsoli
asi 1/4 lmléka
citronová kůra
vanilka

Postup přípravy

  1. Dnes jsem pekla z dvojité dávky, takže buchet bylo 20. Každý kousek po ukrojení a před plněním vážil 94 g. Ano, každou buchtičku vážím, aby byly stejné :)Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  2. Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru a necháme vzejít kvásek. Po vykynutí (asi 15 minut) přidáme ostatní suroviny a vypracujeme hladké těsto, které necháme zakryté utěrkou kynout asi jednu hodinu.
  3. Potom těsto rozdělíme na buchtičky a naplníme. Dnes jsem plnila povidly, ale můžete také ořechovou náplní, makovou náplní, tvarohem, podle toho, na co máte chuť.Tip: Jahodový džem bez chemie
  4. Do pekáčku nalijeme trochu oleje a buchty v něm trochu poválíme,  Necháme ještě 20 minut kynout v plechu a pak je dáme péct.
  5. Pečeme na 200 stupňů asi půl hodinu, sledujeme.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky

Můj blog: Pečení všeho druhu ORIGINAL