NejRecept.cz Sváteční pečení Silvestr a Nový rok Vynikající sýrové croissanty
Vynikající sýrové croissanty
Recept Vynikající sýrové croissanty
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Lacusin

Vynikající, nadýchané a jemné sýrové croissanty, které jsou prostě neodolatelné. Kyselé mléko, které se přidává do těsta dodá croissantem ... Autor: Lacusin

Lacusin Lacusin    ·   14.1.2015

Vynikající sýrové croissanty

Vynikající, nadýchané a jemné sýrové croissanty, které jsou prostě neodolatelné. Kyselé mléko, které se přidává do těsta dodá croissantem ... Autor: Lacusin

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

700 g
polohrubá mouka
2 lžíce
kr. cukr
2 ks
vejce
200 ml
kyselé mléko / kefír
100 ml
slnenčnicový olej
250 g
máslo
1 lžička
sůl

Kvásek:

50 g
čerstvé droždí
1 lžička
kr. cukr
100 ml
vlažné mléko

Povrch:

1 ks
vejce
70 g
tvrdý sýr (eidam, parmazán, ...)
Postup receptu
Vytisknout
  1. Nejdříve si připravíme kvásek. V mléce si rozpustíme cukr a přidáme droždí. Necháme na teplém místě vykynout.
  2. V misce si smícháme mouku, cukr, vajíčka, kyselé mléko, slunečnicový olej a zpracujeme hladkou hmotu, do které přidáme vykvašený kvásek. Uhněteme nelepivé těsto.
  3. Máslo se solí si vymícháme. Těsto necháme odpočívat cca 40 - 60 minut na teplém místě.
  4. Z vykynutého těsta si uděláme 4 stejné kuličky, které prohněteme a rozválíme na kruh. Každý kruh potřeme máslem a rozřízneme nožem na 16 malých trojúhelníků.
  5. Trojúhelníčky srolujeme do croissantu a ukládáme je na plech.
  6. Takto připravené croissanty potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme nastrouhaným sýrem. Necháme odstát na teplém místě 15 minut.
  7. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 175 stupňů cca 15-20 minut. Dobrou chuť!
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář