Vynikající sýrové croissanty

Přidal: Lacusin, 14.1.2015
Kategorie: Sváteční pečení, Silvestr a Nový rok, Chuťovky, Pečivo
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Vynikající, nadýchané a jemné sýrové croissanty, které jsou prostě neodolatelné. Kyselé mléko, které se přidává do těsta dodá croissantem ... Autor: Lacusin
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Lacusin, 14.1.2015
Kategorie: Sváteční pečení, Silvestr a Nový rok, Chuťovky, Pečivo
SUROVINY
Těsto:
700 gpolohrubá mouka
2 lžícekr. cukr
2 ksvejce
200 mlkyselé mléko / kefír
100 mlslnenčnicový olej
250 gmáslo
1 lžičkasůl
Kvásek:
50 gčerstvé droždí
1 lžičkakr. cukr
100 mlvlažné mléko
Povrch:
1 ksvejce
70 gtvrdý sýr (eidam, parmazán, ...)
- Nejdříve si připravíme kvásek. V mléce si rozpustíme cukr a přidáme droždí. Necháme na teplém místě vykynout.
KOMENTÁŘE K RECEPTU