NejRecept.cz Sladká jídla Vynikající trdelníkové rohlíčky. Tento recept si nenechte ujít, pokud máte rádi trdelník.
Vynikající trdelníkové rohlíčky. Tento recept si nenechte ujít, pokud máte rádi trdelník.
Vynikající trdelníkové rohlíčky. Tento recept si nenechte ujít, pokud máte rádi trdelník.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: NejLucka

Trdelník je tradiční pochoutka ze Skalice, kterou znají a milují všichni. Tyto rohlíčky jsou méně známou verzí klasického trdelníku, ale jsou snad ještě lepší. Měkké, křupavé, obalené ořechy. Ze stolu mizí jedna radost! Děkujeme autorce: Vlaďka Skalica

NejLucka NejLucka    ·   25.6.2024

Vynikající trdelníkové rohlíčky. Tento recept si nenechte ujít, pokud máte rádi trdelník.

Trdelník je tradiční pochoutka ze Skalice, kterou znají a milují všichni. Tyto rohlíčky jsou méně známou verzí klasického trdelníku, ale jsou snad ještě lepší. Měkké, křupavé, obalené ořechy. Ze stolu mizí jedna radost! Děkujeme autorce: Vlaďka Skalica

20 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Suroviny
250 ml
mléko
2 lžíce
rum
3 lžíce
rozpuštěné máslo
špetka
sůl
3 ks
žloutek
400 g
polohrubá mouka
8 lžic
krystalový cukr
1 ks
droždí

Posyp:

3 ks
bílky
200 g nasekané ořechy
dle potřeby
moučkový cukr smíchaný s vanilkovým cukrem
Postup receptu
Vytisknout
20 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření

Trdelníkové rohlíčky můžete naplnit marmeládou podle chuti. Případně je můžete naplnit čokoládovým krémem nebo čímkoli, co máte rádi.

  1. Z mléka, cukru a droždí uděláme kvásek.
  2. Kvásek smícháme s ostatními surovinami a vypracujeme těsto, které necháme kynout asi 1,5 hodiny.
  3. Z těsta odebíráme malé kousky, vyválíme je do oválu a smotáme do malého rohlíku.
  4. Každý rohlík namočíme do nevyšlehaných bílků, dáme do ořechů a uložíme na plech, kde necháme ještě chvíli podkynout.
  5. Pečeme na 180 stupňů dozlatova.
  6. Před servírováním posypeme moučkovým cukrem smíchaným s vanilkovým cukrem.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář