Vynikající tvarohové řezy bez mouky

Někdy třeba své tělo odměnit i jídlem bez mouky. Člověka to až nabudí a cítí se mnohem lépe, než když stále je pšeničné jídla. Jsou těžko stravitelné, ale co naděláme, jsou velmi chutné. Brzy je tu i léto a pokud nevíte odolat sladkému, zkuste si připravit tyto vynikající tvarohové řezy, do kterých nepřidáte ani špetku mouky. Samozřejmě osladit řezy můžete medem, cukrem, sirupem, sladidlem, je to na vás.

Recept Vynikající tvarohové řezy bez mouky

Suroviny

250 gjemný tvaroh
100 mlmléko
2 ksvejce
2 ksbanán
dle chuticukr
dle chutiskořice

Postup přípravy

  1. Tvaroh s mlékem vymícháme do jednotné hmoty, přidáme banány (rozmixované), cukr (můžete použít med, sladidlo nebo jiný sirup), skořici a žloutky. Mixérem utřeme do pěny.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Bílky vyšleháme do tuhé pěny a jemně je vařečkou přimícháme do tvarohové hmoty.
  3. Připravené těsto navrstvíme do formy a dáme zapéct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 160 stupňů cca 35 minut (sledujeme).Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  4. Na závěr vrch polijeme medem nebo sirupem, případně posypeme cukrem.

Zdroj: Vk