NejRecept.cz Dezerty Koláče Vynikající vánoční koláč - Katarína řezy.
Vynikající vánoční koláč - Katarína řezy.
Recept Vynikající vánoční koláč - Katarína řezy.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Mineralka

Dokonalý koláč na vánoční stůl. Pokud nejste fanouškem máku, který se přidává do klasického koláče Štedrák, tak doporučuji vyzkoušet tento. Těsto je křehké, jemné a v konečném výsledku je koláček i velmi chutný. Autor: Mineralka

Mineralka Mineralka    ·   15.11.2019

Vynikající vánoční koláč - Katarína řezy.

Dokonalý koláč na vánoční stůl. Pokud nejste fanouškem máku, který se přidává do klasického koláče Štedrák, tak doporučuji vyzkoušet tento. Těsto je křehké, jemné a v konečném výsledku je koláček i velmi chutný. Autor: Mineralka

45 min
Čas přípravy
35 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

3 ks
žloutky
3 PL
moučkový cukr
150 g
máslo
300 g
hladká mouka
1 bal.
prášek do pečiva
3 PL
mléko

Náplň:

150 g
mleté ​​vlašské ořechy
3 ks
bílky
200 g
moučkový cukr
1 ks
povidla
Postup receptu
Vytisknout
45 min
Čas přípravy
35 min
Čas vaření
  1. Žloutky s cukrem a máslem vyšleháme do pěny, přidáme hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Pokud je nutné, přidáme i mléko (záleží na velikosti žloutků), pokud se s těstem pracuje dobře, mléko přidávat nemusíte.
  2. Těsto rozdělíme na 3 stejné části, 2 rozválíme na velikost plechu. Na dno plechu uložíme jeden plát, natřeme povidla, položíme druhý plát, natřeme ořechovou náplň, kterou připravíme tak, že bílky vyšleháme s moučkovým cukrem do tuhé pěny a už jen vařečkou přimícháme oříšky.
  3. Zbylou, 3. část těsta nastrouháme na hrubém struhadle na ořechovou náplň.
  4. Připravený koláč dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 180 stupňů asi 30-35 minut.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
citronek    ·   28.10.2021   ·   Odpovědět   ·  

Velikost plechu je?

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář