Vynikajíci zázvorky

Přidal: Jaja79, 18.12.2017
Kategorie: Vánoční cukroví, Vánoce, Sváteční pečení, Koláče, cukroví
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Každému podle chuti. Moje sestra si zažádala tohle vánoční cukroví, tak jsem si řekla, zkusím ho poprvé. Na mě byly dost tvrdé, ale sestra říkala, že přesně takto mají chutnat. A hlavní je to, že chutnají jí, protože jsem to pekla pro ni a z lásky :) Krásně se během pečení nafoukly a pokud chcete, tak vrch pocukrujte, ale asi ani netřeba. Autor: Jaja79
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Jaja79, 18.12.2017
Kategorie: Vánoční cukroví, Vánoce, Sváteční pečení, Koláče, cukroví
SUROVINY
550 ghladké mouky
500 gmoučkového cukru
1 sáčekprášek do pečiva
1 sáčeksušeného mletého zázvoru (20 g)
4 ksvejce
- Připravíme si všechny suroivny. Mouku prosejeme do misky, přidáme sáček prášku do pečiva a i moučkový cukr prosejeme přes síto. Přidáme zázvor (já přidala sušený, s čerstvým jsem to ještě nezkoušela) a vajíčka. Vypracujeme těsto, které rozválíme na tloušťku asi 4 mm a vykrojíme různé tvary.
- Poklademe je na plech, který jsme vyložili papírem a necháme je zaschnout přes noc. Normálně položený plech na pracovní desce v kuchyni necháte bez zakrytí, jen tak volně stát.
- Na druhý den každou kousek převrátíme horní stranou dolů a plech vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 170 stupňů cca 5 minut - tolik trvá, dokud se zázvorky nafouknou. Potom troubu stáhneme na 160 stupňů a dopečeme asi dalších 5 minut, to už si sledujte. Když mají zlatý nádech, vybíráme.
Zdroj: mamincinyrecepty
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Vynikajúce zázvorníky.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Leckere Ingwer-Plätzchen an.
KOMENTÁŘE K RECEPTU