Vynikající zmrzlé mini pizzovníky

Čekáte hosty, kterých byste chtěli pohostit tím nejlepším co kdy jedli? Já jsem nevěřila, že může být něco chutnější než těsto, které srolujete a vložíte do mrazáku. Zmrzlé nakrájíte, dáte zapéct a máte hotovo. Jedno z nejlepších pohoštění, které jsem jedla u kamarádky a už přes tři roky ho připravuji hostům já. Přiznám se dělávám je i tehdy, když žádnou návštěvu nečekám. Nádivku dělám ze šunky, zakysané smetany a másla. Autor: Jaja79

Recept Vynikající zmrzlé mini pizzovníky

Suroviny

Těsto:
1 kghladká mouka
2 ksvejce
2x180 mljogurt
250 mlmléka
1 lžičkukr. cukr
1 kostkadroždí
1 bal.prášek do pečiva
1,5 PLsůl
4 PLolej
Náplň:
200 gmáslo
3 ksžloutky
250 gzakysaná smetana
250 gšunka
česnek
špetka soli
kečup, oregano
strouhaný sýr

Postup přípravy

  1. Mouku smícháme s práškem do pečiva. V teplém mléce rozpustíme cukr, přidáme droždí a odložíme stranou. Necháme vzejít kvásek.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  2. Když vzešel kvásek, přidáme ho k sypké směsi, přidáme ostatní suroviny a zpracujeme hladké nelepivé těsto, které necháme kynout, dokud zdvojnásobí svou velikost.
  3. Zatímco těsto kyne, připravíme si nádivku. Máslo se žloutky utřeme mixérem, přidáme nakrájenou šunku, zakysanou smetanu a ještě jednou promícháme.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Vykynuté těsto rozdělíme na pracovní desce na tři stejné díly. Každý díl rozválíme na tenčí obdélník, potřeme ho nádivkou a srolujeme do rolády. Takto postup opakujeme i s dalším těstem.
  5. Rolády zabalíme do potravinářské fólie a odložíme do mrazáku na 2 hodiny.Tip: Jahodový džem bez chemie
  6. Zmrzlé rolády nakrájíme na 2 cm silné kousky, uložíme je na pečící papír na plech.
  7. Každý kousek potřeme kečupem, posypeme oreganem a sýrem. Dáme zapéct na 200 stupňů dozlatova.