Vynikající zmrzlé mini pizzovníky

Čekáte hosty, kterých byste chtěli pohostit tím nejlepším co kdy jedli? Já jsem nevěřila, že může být něco chutnější než těsto, které srolujete a vložíte do mrazáku. Zmrzlé nakrájíte, dáte zapéct a máte hotovo. Jedno z nejlepších pohoštění, které jsem jedla u kamarádky a už přes tři roky ho připravuji hostům já. Přiznám se dělávám je i tehdy, když žádnou návštěvu nečekám. Nádivku dělám ze šunky, zakysané smetany a másla. Autor: Jaja79

Přidal:Jaja79, 16.1.2017
Kategorie: Silvestr a Nový rok, Hlavní jídla, Chuťovky
Vynikající zmrzlé mini pizzovníky

Suroviny

Těsto:
1 kghladká mouka
2 ksvejce
2x180 mljogurt
250 mlmléka
1 lžičkukr. cukr
1 kostkadroždí
1 bal.prášek do pečiva
1,5 PLsůl
4 PLolej
Náplň:
200 gmáslo
3 ksžloutky
250 gzakysaná smetana
250 gšunka
česnek
špetka soli
kečup, oregano
strouhaný sýr

Postup přípravy

  1. Mouku smícháme s práškem do pečiva. V teplém mléce rozpustíme cukr, přidáme droždí a odložíme stranou. Necháme vzejít kvásek.
  2. Když vzešel kvásek, přidáme ho k sypké směsi, přidáme ostatní suroviny a zpracujeme hladké nelepivé těsto, které necháme kynout, dokud zdvojnásobí svou velikost.
  3. Zatímco těsto kyne, připravíme si nádivku. Máslo se žloutky utřeme mixérem, přidáme nakrájenou šunku, zakysanou smetanu a ještě jednou promícháme.
  4. Vykynuté těsto rozdělíme na pracovní desce na tři stejné díly. Každý díl rozválíme na tenčí obdélník, potřeme ho nádivkou a srolujeme do rolády. Takto postup opakujeme i s dalším těstem.
  5. Rolády zabalíme do potravinářské fólie a odložíme do mrazáku na 2 hodiny.
  6. Zmrzlé rolády nakrájíme na 2 cm silné kousky, uložíme je na pečící papír na plech.
  7. Každý kousek potřeme kečupem, posypeme oreganem a sýrem. Dáme zapéct na 200 stupňů dozlatova.