NejRecept.cz Část dne Oběd Výpečky a kedlubnové zelí
Výpečky a kedlubnové zelí
Recept Výpečky a kedlubnové zelí
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Vaření s Tomem

Výpečky a kedlubnové zelí. Jako přílohu volíme vařené brambory.

NejLucka NejLucka    ·   22.7.2015

Výpečky a kedlubnové zelí

Výpečky a kedlubnové zelí. Jako přílohu volíme vařené brambory.

Suroviny

Na výpečky:

1000 g
libového bůčku
4 stroužky
česneku
3 lžičky
drceného kmínu
1 lžíce
sádla
sůl

Kedlubnové zelí:

3 ks
větší mladé kedluby
1 lžička
celého kmínu
2 lžičky
soli
3 lžíce
octa
4 lžíce
krupicového cukru
50 g
uzeného špeku
1 ks
velká cibule

Na zátřepku:

50 ml
vody
1 lžíce
hladké mouky
Postup receptu
Vytisknout
  1. Maso pokrájíme na kostky 3x3 cm, osolíme, okmínujeme a potřeme utřeným česnekem. Řádně promícháme, do pekáčku dáme lžíci sádla, maso a podlejeme 200 ml vody a přiklopíme.
  2. Vložíme do trouby a přikryté pečeme při 200 st. cca hodinu. Poté odklopíme, teplotu snížíme na 180 st. a dopečeme na barvu. Během pečení masové kostky otáčíme a podléváme dle potřeby.
  3. Kedlubny oloupeme a nastrouháme nahrubo na slzičkovém struhadle. Dáme do hrnce, přidáme cca 200 ml vody, sůl, cukr a ocet a cca 10 minut dusíme pod pokličkou.
  4. Přebytečnou vodu slijeme (necháme jen trochu na dně) a zahustíme zátřepkou (mouku rozmícháme ve studené vodě). Provaříme dalších cca 7 minut. Špek nakrájíme na kostičky a osmažíme na škvarečky.
  5. Přidáme na kostičky pokrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Tuhle směs přidáme k hotovému zelí. Doladíme chutě, výsledná chuť by měla být sladkokyselá.

Děkujeme za povolení ke sdílení receptu od skvělé
kuchařky - Naďa Indruchová

Zdroj: Vaření s Tomem

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář