NejRecept.cz Dezerty Koláče Jablečný koláč Vyzkoušejte osvědčený recept na křehké jablečné pité.
Vyzkoušejte osvědčený recept na křehké jablečné pité.
Vyzkoušejte osvědčený recept na křehké jablečné pité.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Alena Borchová

Jablečné pité – dokonalý letní, podzimní i celoroční koláč. Při jeho pečení jsem si trochu pohrála s těstem, díky čemuž se mi při válení netrhalo a skvěle se s ním pracovalo. Autor: Alena Borchová

Naďa Černá Naďa Černá    ·   8.9.2024

Vyzkoušejte osvědčený recept na křehké jablečné pité.

Jablečné pité – dokonalý letní, podzimní i celoroční koláč. Při jeho pečení jsem si trochu pohrála s těstem, díky čemuž se mi při válení netrhalo a skvěle se s ním pracovalo. Autor: Alena Borchová

25 min
Čas přípravy
35 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto

500 g
hladká mouka
200 g
Hera nebo máslo
100 g
moučkový cukr
1 ks
vejce
1 a 1/2 bal
prášek do pečiva
1 ks
vanilkový cukr
1 a 1/2 dcl
mléko

Jablečná náplň

2 kg
jablko
podle chuti
skořicový cukr
podle chuti
vanilkový cukr
Postup receptu
Vytisknout
25 min
Čas přípravy
35 min
Čas vaření

Jablečné pité je rychlé a velmi chutné. Příprava tohoto dezertu vám zabere jen pár minut, přičemž na těsto i náplň vám postačí několik běžných ingrediencí, které určitě najdete v lednici nebo ve spíži.

  1. Mouku smícháme s moučkovým a vanilkovým cukrem, a práškem do pečiva. K suchým ingrediencím postupně přidáme změklou Heru nebo máslo, vejce, mléko a vypracujeme hladké nelepivé těsto.
  2. Těsto rozdělíme na polovinu. První část vyválíme a přeneseme na moukou vysypaný plech o rozměrech 39 x 28 cm.
  3. Jablka oloupeme, nastrouháme a podusíme. Vychladlá je naneseme na připravené těsto a posypeme je skořicovým a vanilkovým cukrem.
  4. Na jablka položíme druhou část těsta a koláč vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při teplotě 180 °C přibližně 35 minut.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář