NejRecept.cz Dezerty Moučníky Vysoké vanilkové řezy
Vysoké vanilkové řezy
Recept Vysoké vanilkové řezy
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Triniti

Jednoduchý a super vypadající koláč s vanilkovým krémem a bílou čokoládou na vrchu. Doporučuji namočit nůž při krájení do horké vody, aby se vám poleva nelámala ani nezotírala dole, já jsem spěchala, tak nemám řezy nakrájené pěkně, ale na chuti to vůbec neznat samozřejmě. Mňamka! Autor: Triniti

Triniti Triniti    ·   2.4.2015

Vysoké vanilkové řezy

Jednoduchý a super vypadající koláč s vanilkovým krémem a bílou čokoládou na vrchu. Doporučuji namočit nůž při krájení do horké vody, aby se vám poleva nelámala ani nezotírala dole, já jsem spěchala, tak nemám řezy nakrájené pěkně, ale na chuti to vůbec neznat samozřejmě. Mňamka! Autor: Triniti

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Tmavé těsto:

300 g
hladká mouka
100 g
máslo
100 g
moučkový cukr
1 lžíce
kakao
1 ks
vejce
1 lžíce
prášek do pečiva
3 lžíce
mléko

Světlé těsto:

5 ks
vejce
5 lžic
kr. cukr
5 lžic
polohrubá mouka

Krém:

2 bal.
vanilkový pudink
700 ml
mléka
200 g
moučkový cukr
2 lžíce
hladká mouka
300 g
máslo

Vrch:

100 g
bílá čokoláda
2 lžíce
olej
Postup receptu
Vytisknout
  1. Tmavé těsto:
    Ze všech surovin na tmavé těsto zpracujeme hladkou hmotu, kterou rozdělíme na polovinu. Každou část vyválíme na plát velký 20 x 30 cm a uložíme ho na plech, který jsme si vystlali papírem. Upečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 170 stupňů po dobu 15 minut.
  2. Světlé těsto:
    Vajíčka utřeme s cukrem do pěny a postupně přimícháme vařečkou polohrubou mouku. Takto připravené těsto navrstvíme na plech, který jsme si vyložili papírem a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 170 stupňů, dokud se kraje nezačnou odlepovat od stěn plechu.
  3. Krém:
    Do mléka přidáme pudinkové prášky, hladkou mouku a uvaříme hustý pudink.
    Máslo utřeme s cukrem do pěny a postupně přidáváme po lžících vychladlý pudink.
  4. Na jeden plát kakaového těsta navrstvíme polovinu krému, položíme světlý plát těsta, navrstvíme zbývající krém a položíme kakaový plát těsta. Vrch ozdobíme bílou čokoládou, do které jsme přidali olej. Necháme ztuhnout a podáváme. Dobrou chuť!
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář