Vysoké vanilkové řezy

Jednoduchý a super vypadající koláč s vanilkovým krémem a bílou čokoládou na vrchu. Doporučuji namočit nůž při krájení do horké vody, aby se vám poleva nelámala ani nezotírala dole, já jsem spěchala, tak nemám řezy nakrájené pěkně, ale na chuti to vůbec neznat samozřejmě. Mňamka! Autor: Triniti

Přidal:, 2.4.2015
Kategorie: Koláče, cukroví, Moučníky
Vysoké vanilkové řezy

Suroviny

Tmavé těsto:
300 ghladká mouka
100 gmáslo
100 gmoučkový cukr
1 lžícekakao
1 ksvejce
1 lžíceprášek do pečiva
3 lžícemléko
Světlé těsto:
5 ksvejce
5 lžickr. cukr
5 lžicpolohrubá mouka
Krém:
2 bal.vanilkový pudink
700 mlmléka
200 gmoučkový cukr
2 lžícehladká mouka
300 gmáslo
Vrch:
100 gbílá čokoláda
2 lžíceolej

Postup přípravy

  1. Tmavé těsto:
    Ze všech surovin na tmavé těsto zpracujeme hladkou hmotu, kterou rozdělíme na polovinu. Každou část vyválíme na plát velký 20 x 30 cm a uložíme ho na plech, který jsme si vystlali papírem. Upečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 170 stupňů po dobu 15 minut.
  2. Světlé těsto:
    Vajíčka utřeme s cukrem do pěny a postupně přimícháme vařečkou polohrubou mouku. Takto připravené těsto navrstvíme na plech, který jsme si vyložili papírem a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 170 stupňů, dokud se kraje nezačnou odlepovat od stěn plechu.
  3. Krém:
    Do mléka přidáme pudinkové prášky, hladkou mouku a uvaříme hustý pudink.
    Máslo utřeme s cukrem do pěny a postupně přidáváme po lžících vychladlý pudink.
  4. Na jeden plát kakaového těsta navrstvíme polovinu krému, položíme světlý plát těsta, navrstvíme zbývající krém a položíme kakaový plát těsta. Vrch ozdobíme bílou čokoládou, do které jsme přidali olej. Necháme ztuhnout a podáváme. Dobrou chuť!