NejRecept.cz Dezerty Nepečené dezerty Vyzkoušejte můj recept na řezy LEDOVÉ NEBE. Během letních horkých dnů skvěle osvěží.
Vyzkoušejte můj recept na řezy LEDOVÉ NEBE. Během letních horkých dnů skvěle osvěží.
Vyzkoušejte můj recept na řezy LEDOVÉ NEBE. Během letních horkých dnů skvěle osvěží.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Petra H

Krémové řezy s úžasným názvem a ještě lepší chutí jsou ideální volbou pro milovníky krémových dezertů, kteří neholdují suchým zákuskům. Tento recept je jedním z nejlepších krémových dezertů, jaké jsem kdy připravovala. Použijeme bílkové těsto, žloutky do krému a navrch vyšleháme půl litru šlehačky. Ozdobte dle vlastní fantazie a nechte dobře vychladit v lednici.

Petra H Petra H    ·   17.7.2024

Vyzkoušejte můj recept na řezy LEDOVÉ NEBE. Během letních horkých dnů skvěle osvěží.

Krémové řezy s úžasným názvem a ještě lepší chutí jsou ideální volbou pro milovníky krémových dezertů, kteří neholdují suchým zákuskům. Tento recept je jedním z nejlepších krémových dezertů, jaké jsem kdy připravovala. Použijeme bílkové těsto, žloutky do krému a navrch vyšleháme půl litru šlehačky. Ozdobte dle vlastní fantazie a nechte dobře vychladit v lednici.

30 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

8 ks
bílek
8 lžic
krystalový cukr
8 lžic
polohrubá mouka
1 bal.
prášek do pečiva
300 ml
horké mléko

Krém:

8 ks
žloutek
1,2 l
mléko
10 lžic
kukuřičný škrob
3 bal.
vanilkový cukr
10 lžic
krystalový cukr
200 g
máslo
500 ml
smetana ke šlehání
Postup receptu
Vytisknout
30 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření

Vyzkoušejte můj recept na skvělý ledový dezert. Když teploty přesáhnou 30 stupňů, nikomu se nechce jíst horké koláče. Právě proto jsou tyto ledové dezerty nejlepší volbou pro horké letní dny.

  1. Připravíme si pečicí formu o rozměrech 42 x 36 cm a vyložíme ji pečicím papírem.
  2. Bílky s cukrem vyšleháme do pěny, potom postupně přimícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto pečeme při 180 stupních, dokud nezezlátne.
  3. Upečené těsto vyjmeme z trouby, propícháme vidličkou a přelijeme horkým mlékem.
  4. Připravíme si krém. Žloutky s krystalovým a vanilkovým cukrem vymícháme nad párou. V hrnci ohřejeme mléko a rozmícháme v něm kukuřičný škrob, aby nezůstaly žádné hrudky. Postupně přidáváme žloutkovou směs a vaříme, dokud krém nezhoustne. Hustý krém odstavíme z ohně a necháme vychladnout.
  5. Máslo vyšleháme mixérem do pěny a postupně do něj přidáváme vychladlou žloutkovou směs. Šlehačku ušleháme mixérem do pevné pěny a dáme ji na půl hodiny do chladničky.
  6. Můžeme začít vrstvit. Na upečený a navlhčený korpus naneseme žloutkový krém a na něj vrstvu šlehačky. Dezert necháme ztuhnout v lednici. Před podáváním ozdobíme strouhanou čokoládou. Dobrou chuť!
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář