NejRecept.cz Maso Kuřecí maso Vyzkoušejte tyto křehké a šťavnaté střapaté kuřecí řízky na francouzský způsob.
Vyzkoušejte tyto křehké a šťavnaté střapaté kuřecí řízky na francouzský způsob.
Recept Vyzkoušejte tyto křehké a šťavnaté střapaté kuřecí řízky na francouzský způsob.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Karambola

Střapaté francouzské kuřecí řízky jsou chutným a jednoduchým jídlem, které nabízí kombinaci křehkosti a šťavnatosti. Příprava zahrnuje kuřecí stehna nebo prsa, vejce, zakysanou smetanu, hladkou mouku a česnek. I když krájení masa může zabrat trochu času, výsledek stojí za to. Tyto řízky jsou jemné a měkké a ideálně se hodí k podávání s bramborovou kaší. Recept nabízí příjemnou změnu v tradičním přístupu k přípravě kuřecích řízků

Karambola Karambola    ·   25.11.2023

Vyzkoušejte tyto křehké a šťavnaté střapaté kuřecí řízky na francouzský způsob.

Střapaté francouzské kuřecí řízky jsou chutným a jednoduchým jídlem, které nabízí kombinaci křehkosti a šťavnatosti. Příprava zahrnuje kuřecí stehna nebo prsa, vejce, zakysanou smetanu, hladkou mouku a česnek. I když krájení masa může zabrat trochu času, výsledek stojí za to. Tyto řízky jsou jemné a měkké a ideálně se hodí k podávání s bramborovou kaší. Recept nabízí příjemnou změnu v tradičním přístupu k přípravě kuřecích řízků

20 min
Čas přípravy
15 min
Čas vaření
Suroviny
4 lžíce
zakysaná smetana
4 lžíce
hladká mouka
3 stroužky
česnek
4 ks
kuřecí stehna nebo prsa
3 ks
vejce
podle chuti
sůl a pepř
na zdobení
pažitka
na zdobení
petrželka
na smažení
olej
Postup receptu
Vytisknout
20 min
Čas přípravy
15 min
Čas vaření
  1. Kuřecí maso, buď stehna nebo prsa, nejprve pečlivě očistíme, umyjeme a poté důkladně osušíme.
  2. Vykostěná kuřecí stehna nebo prsa nakrájíme na menší kousky a tyto kousky následně ochutíme solí a pepřem.
  3. Do nakrájeného a ochuceného kuřecího masa vmícháme prolisovaný česnek, rozšlehaná vejce, zakysanou smetanu a petrželku. Přidáme také hladkou mouku a vše důkladně spojíme do homogenní směsi.
  4. Na rozpálené pánvi s olejem pomocí lžíce klademe menší porce řízků a smažíme je z obou stran, dokud nezískají zlatavou barvu.
  5. Menší kousky masa zajišťují lepší propojení chutí, což vede k tomu, že řízky budou chutnat lépe a budou měkčí a jemnější.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář