NejRecept.cz Přílohy Brambory Francouzské brambory Vynikající předvýplatové francouzské brambory, které nasytí celou rodinu a zároveň ušetří vaši peněženku.
Vynikající předvýplatové francouzské brambory, které nasytí celou rodinu a zároveň ušetří vaši peněženku.
Recept Vynikající předvýplatové francouzské brambory, které nasytí celou rodinu a zároveň ušetří vaši peněženku.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Mishenka

Určitě to znáte, když přemýšlíte, co levnějšího uvařit, aby to bylo chutné a všichni se dobře najedli. Zkuste tyto francouzské brambory.

Mishenka Mishenka    ·   6.5.2023

Vynikající předvýplatové francouzské brambory, které nasytí celou rodinu a zároveň ušetří vaši peněženku.

Určitě to znáte, když přemýšlíte, co levnějšího uvařit, aby to bylo chutné a všichni se dobře najedli. Zkuste tyto francouzské brambory.

25 min
Čas přípravy
50 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
2 kg
brambory
5 ks
vejce natvrdo
300 g
měkký salám
2 ks
špekáček
podle chuti
sůl
podle chuti
mletý pepř
podle chuti
petrželka

Zálivka:

250 ml
sladká smetana 10%
3 ks
vejce
125 g
brynza nebo tavený sýr
Postup receptu
Vytisknout
25 min
Čas přípravy
50 min
Čas vaření
  1. Brambory uvařte ve slupce, oloupejte a po vychladnutí rozmačkejte.
  2. Na pánvi rozehřejte olej a osmažte na něm 2 brambory nakrájené na kostičky a 300 g měkkého salámu nakrájeného na plátky.
  3. Smícháme s výpekem, bramborami a vejci natvrdo, které jsme také protlačili.
  4. Přidáme ještě sůl, pepř a petrželku.
  5. Vložíme do vymazané zapékací misky a zalijeme zálivkou ze smetany, 3 vajec a brynzy.
  6. Pečeme na 220 st přikryté 20 minut a odkryté asi 30minut, dokud vrch není křupavý.
  7. Podáváme s kyselou okurkou. Recept lze obměňovat a místo brynzy lze použít sýr ve střívku, záleží na preferencích.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář