NejRecept.cz Dezerty Nejlepší dezerty Tiramisu Vyzkoušela jsem spojit brownies a tiramisu – vznikl neodolatelný dezert s mascarpone krémem, který si zamilujete.
Vyzkoušela jsem spojit brownies a tiramisu – vznikl neodolatelný dezert s mascarpone krémem, který si zamilujete.
Recept Vyzkoušela jsem spojit brownies a tiramisu – vznikl neodolatelný dezert s mascarpone krémem, který si zamilujete.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Karambola

Tato skvělá kombinace šťavnatého brownies, kávových piškotů a mascarpone krému je skutečně lahodná. Můj manžel byl z tohoto dezertu nadšený. Má totiž rád kávové příchutě, a především sladké a dobré koláče. Pokud jste jejich milovníky i vy, tento recept je pro vás jako stvořený. Autor: Karambola

Karambola Karambola    ·   28.1.2025

Vyzkoušela jsem spojit brownies a tiramisu – vznikl neodolatelný dezert s mascarpone krémem, který si zamilujete.

Tato skvělá kombinace šťavnatého brownies, kávových piškotů a mascarpone krému je skutečně lahodná. Můj manžel byl z tohoto dezertu nadšený. Má totiž rád kávové příchutě, a především sladké a dobré koláče. Pokud jste jejich milovníky i vy, tento recept je pro vás jako stvořený. Autor: Karambola

45 min
Čas přípravy
25 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

100 g
čokoláda
50 g
kakao
250 g
máslo
4 ks
vejce
250 g
krystalový cukr
100 g
hladká mouka

Káva:

150 ml
uvařená černá káva

Dále:

12 ks
dlouhé dětské piškoty

Krém:

250 g
mascarpone
250 ml
smetana ke šlehání
50 g
moučkový cukr
trochu
vanilková pasta

Navrch:

podle chuti
kakao
Postup receptu
Vytisknout
45 min
Čas přípravy
25 min
Čas vaření

Těsto tohoto dezertu je šťavnaté a plné čokoládové chuti. Piškoty jsou namočené do kvalitní čerstvé kávy a navrch se klade bohatá vrstva mascarpone krému, do kterého se přidává vanilková pasta. Ta dodává krému dokonalou chuť. Vrch jsem bohatě posypala kakaem ve stylu tiramisu. Samozřejmě, kakao můžete nahradit strouhanou čokoládou nebo dokonce i kokosem. Je to na vás.

  1. Čokoládu a kakao dáme do misky a zalijeme je horkým rozpuštěným máslem. Mícháním hmotu spojíme. Čokoláda se krásně rozpustí a kakao se do této hmoty bez problémů zapracuje. Výsledná hmota by měla být hladká a lesklá.
  2. V jiné misce vyšleháme vejce s cukrem. Nemusíme šlehat do husté pěny. Stačí, když se hmota lehce napění a cukr se ve vejcích rozpustí. Poté přidáme čokoládovou hmotu. Jakmile se spojí s ostatními surovinami, přisypeme mouku a promícháme.
  3. Připravené těsto naneseme na plech s pečicím papírem o velikosti 20 × 20 cm. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 °C asi 25 minut – hlídáme. Po upečení necháme vychladnout.
  4. V uvařené horké kávě namáčíme dlouhé dětské piškoty a ukládáme je na vychladlé upečené těsto. Piškoty zakryjeme krémem a vrch posypeme kakaem. Necháme ztuhnout a podáváme.
  5. Krém: Mascarpone, smetanu ke šlehání, cukr a vanilkovou pastu dáme do misky a vyšleháme do tuhého krému.

Pokud nemáte dlouhé dětské piškoty, můžete použít i klasické kulaté. Ty jsou však výrazně menší, proto počítejte s tím, že příprava dezertu se kvůli tomu může mírně prodloužit. Hotové tiramisu skladujte na chladném místě. Ideálně v lednici, kde vydrží několik dní.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář