Základní recept na kynuté těsto na koláče a buchty

Základní recept na kynuté těsto na koláče a buchty

Přidal: , 8.7.2015

Kategorie: Buchty, Dezerty, Koláče, cukroví, Podle ovoce, Jahody

FOTO OD VÁS
Základní recept na kynuté těsto na koláče a buchty
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Univerzální kynuté těsto, které můžete použít na koláče nebo buchty. Je snadné, nadýchané a jemné. Autor: siesta

FOTO OD VÁS
Základní recept na kynuté těsto na koláče a buchty
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 8.7.2015

Kategorie: Buchty, Dezerty, Koláče, cukroví, Podle ovoce, Jahody

SUROVINY

Budeme potřebovat:

500 gpolohrubé mouky
100 gkrystalového cukru
80 goleje neo rozpuštěného másla
120 mlmléka
1/2 kostičkykvasnic
1 ksvejce
špetkasoli

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Ohřejeme mléko, přidáme lžíci cukru a nadrobené kvasnice. Necháme vzejít kvásek. Přidáme ho k ostatném surovinám a zaděláme hladké těsto, které necháme na teple kynout.
  2. Pár tipů, co dál:
    1. Vykynuté těsto rozválíme na válu do velikosti plechu, dáme na vymazaný plech a posypeme ovocem (borůvky, nakrájené jahody, švestky), cukrem a drobenkou.
    2. Totéž, jen pod ovoce namažeme tvaroh (tvaroh+cukr+vajíčko) - obzvlášť chutné s třešněmi, rybízem nebo nastrouhanými jablky s oříšky.
    3. Rozválíme si těsto, krájíme čtverečky, plníme tvarohem, mákem nebo povidly a vážeme buchty.
    4. Z těsta si uděláme válečky a točíme "klíče"
  3. Potřeme rozpuštěným sádlem a pečeme na 180stupňů.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit