NejRecept.cz Sladká jídla Buchty Základní recept na kynuté těsto na koláče a buchty
Základní recept na kynuté těsto na koláče a buchty
Základní recept na kynuté těsto na koláče a buchty
siesta    ·   8.7.2015

Základní recept na kynuté těsto na koláče a buchty

Univerzální kynuté těsto, které můžete použít na koláče nebo buchty. Je snadné, nadýchané a jemné. Autor: siesta

Suroviny

Budeme potřebovat:

500 g
polohrubé mouky
100 g
krystalového cukru
80 g
oleje neo rozpuštěného másla
120 ml
mléka
1/2 kostičky
kvasnic
1 ks
vejce
špetka
soli
Postup receptu
Vytisknout
  1. Ohřejeme mléko, přidáme lžíci cukru a nadrobené kvasnice. Necháme vzejít kvásek. Přidáme ho k ostatném surovinám a zaděláme hladké těsto, které necháme na teple kynout.
  2. Pár tipů, co dál:
    1. Vykynuté těsto rozválíme na válu do velikosti plechu, dáme na vymazaný plech a posypeme ovocem (borůvky, nakrájené jahody, švestky), cukrem a drobenkou.
    2. Totéž, jen pod ovoce namažeme tvaroh (tvaroh+cukr+vajíčko) - obzvlášť chutné s třešněmi, rybízem nebo nastrouhanými jablky s oříšky.
    3. Rozválíme si těsto, krájíme čtverečky, plníme tvarohem, mákem nebo povidly a vážeme buchty.
    4. Z těsta si uděláme válečky a točíme "klíče"
  3. Potřeme rozpuštěným sádlem a pečeme na 180stupňů.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář