Základní roláda trochu jinak - trik s prstem

Recept Základní roláda trochu jinak - trik s prstem
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Základná roláda trochu inak. Skúsila som malý trik s prstom a vyšla z toho krásna roláda, ktorá zožala úspech. Děti mají rády moučníky bez krému, takže tato roláda byla ideální, a ještě se jim líbila, jak je hezky barevná. Určite skúste. Autor: Lacusin

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

SUROVINY

Těsto:

6 ksvejce
200 gkrupicový cukr
6 lžícolej
200 ghladká mouka
2 lžícekakao
2 lžícevoda

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Oddělíme žloutky od bílků. Bílky vyšleháme s polovinou cukru do bílé lesklé pěny. Žloutky vyšleháme s druhou polovinou cukru do světlé pěny.
  2. Ke žloutkům s cukrem přidáme olej a zašleháme. Opatrně zamícháme prosátou mouku a sníh z bílků. Vždy trochu mouky a trochu sněhu dokud nespotřebujeme mouku i sníh.
  3. Polovinu těsta nalijeme na plech vyložený papírem na pečení. Do druhé poloviny přimícháme kakao a vodu. Kakaové těsto přendáme do zdobícího sáčku a opatrně nastříkáme na světlé těsto tak, aby pokrylo celou jeho plochu.
  4. Prstem jezdíme těstem na plechu zleva doprava po celé ploše plechu, pak plech obrátíme o 90° a postup zopakujeme. Pečeme při 170 ° asi 10 minut. Poté překlopíme na čistý pečící papír a ještě teplé stočíme do rolády. Po vychladnutí nakrájíme.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit