Bílka vyšleháme mixérem do tuhé pěny a postupně přidáváme cukr. Kakao smícháme s polohrubou moukou a přidáme k bílkům - promícháme už jen lžící.
Připravíme si vyšší plech na pečení. Na dno položíme oplátku a navrstvíme kakaové těsto. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme při teplotě 200 stupňů cca 15 minut.
Bílka vyšleháme mixérem do tuhé pěny a postupně přidáváme cukr. Mleté vlašské ořechy smícháme s polohrubou moukou a přidáme k bílkům - promícháme už jen lžící.
Stejným způsobem upečeme i ořechové těsto.
Krém: Žloutka smícháme s moukou, přidáme 100 ml mléka a důkladně promícháme, abychom neměli hrudky. Zbylé mléko dáme do hrnce, přidáme cukr a necháme ho rozpustit. Když máme cukr rozpuštěný, přidáme utřené žloutky s moukou a mlékem. Uvaříme hustý krém, který necháme vychladnout.
Máslo utřeme do pěny, přidáme po lžících vychladlou žloutkovou hmotu.
Na upečené kakaové těsto natřeme polovinu vyšlehaného krému, položíme ořechové těsto s oplatkou a navrstvíme druhou polovinu krému. Na vrch položíme třetí oplátku. Můžeme ozdobit rozpuštěnou čokoládou, nemusíme.