Zákusek skoro jako zmrzlina - vynikající šťavnaté žloutkové řezy

Recept Zákusek skoro jako zmrzlina - vynikající šťavnaté žloutkové řezy

Přidal: Triniti, 26.8.2019

Kategorie: Zákusky, Dezerty

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Fantastický zákusek, který během letních dnů dokonale osvěží. Těsto se zalévá sirupem s rumem a krém se připravuje z vanilkového pudinku a žloutků. Určitě zkuste, je fantastický. Autor: Triniti

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: Triniti, 26.8.2019

Kategorie: Zákusky, Dezerty

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

Těsto:

4 ksvejce
60 gkr. cukr
40 mlvoda
80 gpolohrubá mouka
35 gkakao
1 bal.prášek do pečiva
1 lžičkarumová esence nebo 2 PL rum

Sirup:

60 mlvoda
30 gkr. cukr
1 PLrumová esence nebo 3 PL rum

Krém:

5 ksžloutky
750 mlmléko
200 gmáslo
2 PLkr. cukr
3 bal.vanilkový pudink

Dále:

250 mlsmetana ke šlehání
2 PLmoučkový cukr
50 gčokoláda

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Bílky vyšleháme s cukrem do tuhé pěny, přidáme vodu, rum a žloutky. Krátce šleháme a na závěr přimícháme mouku s práškem do pečiva a kakaem. Připravené těsto navrstvíme na plech, pěkně uhladíme a dáme péct. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 st. asi 25 minut.
  2. Po upečení ještě horké těsto polijeme sirupem. Sirup připravíme tak, že na pánvi upálíme cukr na karamel, přidáme vodu a necháme karamel rozpustit. Když je hmota jednodnotná, odstavíme ze sporáku a přidáme rum nebo esenci.
  3. V mléce rozmícháme cukr, vanilkový pudink a žloutky a uvaříme hustou hmotu, kterou necháme vychladnout. Máslo vyšleháme do pěny a postupně po lžících zašleháme vychladlou žloutkovou hmotu.
  4. Krém naneseme na těsto, pěkně uhladíme a na vrch naneseme vyšlehanou šlehačku. Vrch ozdobíme čokoládou.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit