NejRecept.cz Dezerty Zákusky Zákusek skoro jako zmrzlina - vynikající šťavnaté žloutkové řezy
Zákusek skoro jako zmrzlina - vynikající šťavnaté žloutkové řezy
Recept Zákusek skoro jako zmrzlina - vynikající šťavnaté žloutkové řezy
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Triniti

Fantastický zákusek, který během letních dnů dokonale osvěží. Těsto se zalévá sirupem s rumem a krém se připravuje z vanilkového pudinku a žloutků. Určitě zkuste, je fantastický. Autor: Triniti

Triniti Triniti    ·   26.8.2019

Zákusek skoro jako zmrzlina - vynikající šťavnaté žloutkové řezy

Fantastický zákusek, který během letních dnů dokonale osvěží. Těsto se zalévá sirupem s rumem a krém se připravuje z vanilkového pudinku a žloutků. Určitě zkuste, je fantastický. Autor: Triniti

55 min
Čas přípravy
25 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

4 ks
vejce
60 g
kr. cukr
40 ml
voda
80 g
polohrubá mouka
35 g
kakao
1 bal.
prášek do pečiva
1 lžička
rumová esence nebo 2 PL rum

Sirup:

60 ml
voda
30 g
kr. cukr
1 PL
rumová esence nebo 3 PL rum

Krém:

5 ks
žloutky
750 ml
mléko
200 g
máslo
2 PL
kr. cukr
3 bal.
vanilkový pudink

Dále:

250 ml
smetana ke šlehání
2 PL
moučkový cukr
50 g
čokoláda
Postup receptu
Vytisknout
55 min
Čas přípravy
25 min
Čas vaření
  1. Bílky vyšleháme s cukrem do tuhé pěny, přidáme vodu, rum a žloutky. Krátce šleháme a na závěr přimícháme mouku s práškem do pečiva a kakaem. Připravené těsto navrstvíme na plech, pěkně uhladíme a dáme péct. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 st. asi 25 minut.
  2. Po upečení ještě horké těsto polijeme sirupem. Sirup připravíme tak, že na pánvi upálíme cukr na karamel, přidáme vodu a necháme karamel rozpustit. Když je hmota jednodnotná, odstavíme ze sporáku a přidáme rum nebo esenci.
  3. V mléce rozmícháme cukr, vanilkový pudink a žloutky a uvaříme hustou hmotu, kterou necháme vychladnout. Máslo vyšleháme do pěny a postupně po lžících zašleháme vychladlou žloutkovou hmotu.
  4. Krém naneseme na těsto, pěkně uhladíme a na vrch naneseme vyšlehanou šlehačku. Vrch ozdobíme čokoládou.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář