NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Vánoční cukroví Žaludy s lískovými oříšky a čokoládou
Žaludy s lískovými oříšky a čokoládou
Recept Žaludy s lískovými oříšky a čokoládou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   5.12.2015

Žaludy s lískovými oříšky a čokoládou

Tak tento dezert vypadá opravdu super. Žaludy, které připravíte z velmi oblíbených surovin, jako jsou oříšky, vanilka, čokoláda, ...

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Čepička:

150 g
hladká mouka
40 g
moučkový cukr
100 g
máslo
1 ks
žloutek
1 lžička
vanilková esence

Pusinky:

1 ks
bílek
4 lžíce
kr. cukr
150 g
mleté oříšky

Glazura:

100 g
čokoláda
1 lžíce
máslo
1 lžíce
olej
Postup receptu
Vytisknout
  1. Nejdříve připravíme pusinky. Bílek vyšleháme s cukrem, přidáme mleté ​​oříšky a jemně promícháme. Pomocí cukrářského sáčku navrstvíme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem malé hromádky, jejichž špičku zvedneme. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 170 stupňů 10 minut. Čím menší hromádky uděláme, tím kratší se pečou, proto troubu sledujeme.
  2. Na přípravu čepičy smícháme všechny potřebné suroviny a pomocí síťky uděláme jemné zářezy na jednu stranu. Síťku dostat při nákupu různého ovoce v supermarketech. Nikdy byste neřekli, že něco takového využijete při pečení, viď? Ale pokud nemáte, postačí vám i mřížka, přes kterou protlačujete brambory na salát. Čepičky poklademe na plech a pečeme při teplotě 170 stupňů do zlata.
  3. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a slepíme čepičku s pusinkou. Zbylou čokoládu dáme do vodní lázně, přidáme máslo a olej a vše spolu důkladně spojíme. Pusinku namočíme do čokolády a necháme ztuhnout. Na vrch můžete ještě umístit kapku čokolády, aby žaludy vypadaly opravdu skvěle.

Zdroj: Coolinarika

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář