Brambory si okrájíme, nakrájíme na kostičky, opereme. Dáme do hrnce, zalejeme vodou, přidáme hříbky, osolíme, opepříme, přidáme majoránku a uvaříme
Na lžíci másla opražíme hladkou mouku a vzniklou jíškou polévku zahustíme. Provaříme a ke konci varu vmícháme rozšlehané vejce. Česnek očistíme, utřeme a přidáme do odstavené polévky, zamícháme.
Listové těsto si vyválíme na plát asi 0,5cm. Podle zapékací misky vykrojíme, okraj uděláme asi o 1cm širší. Těsto propícháme vidličkou. Vejce osolíme a rozmícháme v hrnečku.
Polévku nalejeme do zapékacích misek, zakryjeme listovým těstem u okraje přimáčkneme. Potřeme připraveným vejcem a posypeme semínky.
Dáme zapéct do vyhřáté trouby na 200°C na 10-15 minut. Jakmile se těsto nafoukne a zezlátne, máme hotovo.