Zapečená bramboračka

Recept Zapečená bramboračka

Přidal: , 29.2.2016

Kategorie: Polévky

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Zapečená bramboračka od Nofrony.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 29.2.2016

Kategorie: Polévky

SUROVINY

Na polévku:

4 ksbrambor
hrstsušených hub
1 ksvejce
pepř, sůl
3/4 lvody
1 ksstroužek česneku

Na jíšku:

1 lžícemásla
1 lžícehl. mouky

Na vrch zapékací misky:

1 kslistového těsta
slunečnicová semínka

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Brambory si okrájíme, nakrájíme na kostičky, opereme. Dáme do hrnce, zalejeme vodou, přidáme hříbky, osolíme, opepříme, přidáme majoránku a uvaříme
  2. Na lžíci másla opražíme hladkou mouku a vzniklou jíškou polévku zahustíme. Provaříme a ke konci varu vmícháme rozšlehané vejce. Česnek očistíme, utřeme a přidáme do odstavené polévky, zamícháme.
  3. Listové těsto si vyválíme na plát asi 0,5cm. Podle zapékací misky vykrojíme, okraj uděláme asi o 1cm širší. Těsto propícháme vidličkou. Vejce osolíme a rozmícháme v hrnečku.
  4. Polévku nalejeme do zapékacích misek, zakryjeme listovým těstem u okraje přimáčkneme. Potřeme připraveným vejcem a posypeme semínky.
  5. Dáme zapéct do vyhřáté trouby na 200°C na 10-15 minut. Jakmile se těsto nafoukne a zezlátne, máme hotovo.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit