Zapečená cuketa s česnekem a sýrem

Rychlé, chutné a hlavně jednoduché. Pokud máte doma ještě cuketu, určitě si připravte tuto lahodnou zapečenou dobrotu.

Přidal:, 2.9.2015
Kategorie: Oběd
Recept Zapečená cuketa s česnekem a sýrem

Suroviny

Budeme potřebovat:
3 kscuketa
2 lžíceolivový olej
3 ksjarní cibulka
1 svazekbazalka
150 gtvrdý sýr
2 ksvejce
100 mlsmetana na vaření
2 stroužkyčesnek
sůl, pepř
pažitka
muškátový oříšek
parmazán na posypání

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejeme na 200 stupňů a připravíme si zapékací mísu, kterou vymažeme olejem.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Cuketu omyjeme a osušíme. Nakrájíme ji na kolečka. Každé kolečko osolíme a necháme chvíli odstát. Cuketa pustí vodu, kterou utřeme papírovým obrouskem.
  3. Cibulku nakrájíme na drobno, tvrdý sýr nastrouháme na jemném struhadle.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  4. Dno zapékací mísy vyložíme cuketou. Zalijeme ji smetanou, do které jsme přidali prolisovaný česnek, sůl, pepř, špetku muškátového oříšku a 2 vajíčka. Posypeme nakrájenou cibulkou, nasekanou bazalkou a strouhaným sýrem. Znovu naskládáme cuketu a postup opakujeme.
  5. Pečeme cca 15 minut a těsně před koncem vrch posypeme strouhaným parmazánem. Dobrou chuť!Tip: Jahodový džem bez chemie

Zdroj: Coolinarika