Zapečená cuketa s česnekem a sýrem

Rychlé, chutné a hlavně jednoduché. Pokud máte doma ještě cuketu, určitě si připravte tuto lahodnou zapečenou dobrotu.

Přidal:, 2.9.2015
Kategorie: Oběd
Recept Zapečená cuketa s česnekem a sýrem

Suroviny

Budeme potřebovat:
3 kscuketa
2 lžíceolivový olej
3 ksjarní cibulka
1 svazekbazalka
150 gtvrdý sýr
2 ksvejce
100 mlsmetana na vaření
2 stroužkyčesnek
sůl, pepř
pažitka
muškátový oříšek
parmazán na posypání

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejeme na 200 stupňů a připravíme si zapékací mísu, kterou vymažeme olejem.Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. Cuketu omyjeme a osušíme. Nakrájíme ji na kolečka. Každé kolečko osolíme a necháme chvíli odstát. Cuketa pustí vodu, kterou utřeme papírovým obrouskem.
  3. Cibulku nakrájíme na drobno, tvrdý sýr nastrouháme na jemném struhadle.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Dno zapékací mísy vyložíme cuketou. Zalijeme ji smetanou, do které jsme přidali prolisovaný česnek, sůl, pepř, špetku muškátového oříšku a 2 vajíčka. Posypeme nakrájenou cibulkou, nasekanou bazalkou a strouhaným sýrem. Znovu naskládáme cuketu a postup opakujeme.
  5. Pečeme cca 15 minut a těsně před koncem vrch posypeme strouhaným parmazánem. Dobrou chuť!Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce

Zdroj: Coolinarika