Zapečená kuřecí prsa s hořčicí a javorovým sirupem

Pokud máte rádi kuřecí prsa s ananasem a sýrem, určitě si pochutnáte i na tomto skvělém receptu se sladkým nádechem.

Přidal:, 24.11.2015
Kategorie: Kuřecí, Maso, Oběd
Recept Zapečená kuřecí prsa s hořčicí a javorovým sirupem

Suroviny

Budeme potřebovat:
4 kskuřecí prsa
1/2 šálkudijonská hořčice
1/4 šálkujavorový sirup
1 lžícevinný ocet
sůl, pepř
rozmarýn

Postup přípravy

  1. Troubu vyhřejeme na 220 stupňů.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. V malé misce smícháme hořčici spolu se sirupem a octem. Dobře vymícháme, abychom získali hladký dip, kterým budeme potírat masíčko.
  3. Kuřecí prsa omyjeme a očistíme. Připravíme si zapékací misku, kterou potřeme trochou oleje a položíme osolené a okořeněné maso.Tip: Jahodový džem bez chemie
  4. Masíčko potřeme dipem a dáme zapéct do trouby na 30-40 minut (pokud nemáte odhad, kdy je kuřecí prso upečené, zapíchněte do středu masa teploměr a když bude teplotě 165 stupňů, kuřecí maso je upečené a šťavnaté.
  5. Na talíři posypeme rozmarýnem (nemusí být) a zvolíme přílohu podle chuti.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce

Zdroj: Inspirace od Rachel