Zapečená kuřecí prsa se zakysanou smetanou a sýrem

Oblíbené hlavní jídlo, kterým nikdy nic nezkazíte. Někdy jsem neměla ráda, když se na zapékání používala zakysaná smetana, ale teď bych v této kobinácii doslova spala. Jedla bych to každý den, ale musím brát ohled i na mých doma, aby nejedli stále to samé. K tomu jako příloha klasické vařené brambory. Autor: Petra H.

Přidal:, 3.11.2017
Kategorie: Kuřecí, Maso, Oběd
Recept Zapečená kuřecí prsa se zakysanou smetanou a sýrem

Suroviny

Budeme potřebovat:
4 plátkykuřecí prsa
250 gzakysaná smetana
300 gsýr
5 lžičekčervená mletá paprika
sůl
pepř
svazek petržele
olivový olej

Postup přípravy

  1. Kuřecí prsa nakrájíme na tenké plátky (překrojíme je podélně na polovinu), osolíme, opepříme podle chuti.Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. Troubu předehřejeme na 200 stupňů a připravíme si formu na pečení, kterou vymažeme olejem.
  3. Na rozpáleném oleji na pánvi osmažíme kuřecí prsa a následně je vložíme do formy.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  4. Posypeme je červenou mletou paprikou, navrstvíme zakysanou smetanu a na každý kousek kuřecího masíčka navrstvíme nastrouhaný sýr.
  5. Vložíme do trouby a pečeme, dokud se sýr nerozpustí.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  6. Podáváme s rýží nebo bramborami. Nezapomeneme posypat petrželkou.