NejRecept.cz Část dne Večeře Zapečené bagetky s vajíčkem a sýrem ovoněné slaninou
Zapečené bagetky s vajíčkem a sýrem ovoněné slaninou
Recept Zapečené bagetky s vajíčkem a sýrem ovoněné slaninou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se

Jednoduchá svačina či večeře. Pokud nestíháte a máte málo času na přípravu chutné svačiny, tak si ji udělejte den předem nebo si ji udělejte ráno, abyste během svačiny nemuseli chodit do obchodu a sáhnout po nějakých chuťovkách z obchodu. Zapečené bagetky, které již nejsou čerstvé s čímkoliv co máte rádi. Naplnit to opravdu můžete různými suroviny, kdo má co rád. Autor: Dulinka

dobrotydulinka dobrotydulinka    ·   7.4.2017

Zapečené bagetky s vajíčkem a sýrem ovoněné slaninou

Jednoduchá svačina či večeře. Pokud nestíháte a máte málo času na přípravu chutné svačiny, tak si ji udělejte den předem nebo si ji udělejte ráno, abyste během svačiny nemuseli chodit do obchodu a sáhnout po nějakých chuťovkách z obchodu. Zapečené bagetky, které již nejsou čerstvé s čímkoliv co máte rádi. Naplnit to opravdu můžete různými suroviny, kdo má co rád. Autor: Dulinka

Suroviny
4 ks
bagetky - den staré
2-3 ks
vajíčka
2 lžíce
smažené cibulky
2 lžíce
rajčatové passaty
8 plátků
slaniny
dle chuti
sůl, pepř, chilli
dle chuti
čerstvé bylinky
100 g
nebo dle chuti sýr gouda
Postup receptu
Vytisknout
  1. Předem si rozehřejeme troubu na 200 - 250°C. Den staré pečivo vydlabeme. Uděláme takové lodičky. Proč starší pečivo? Samozřejmě to jde i z čerstvého, ale do toho staršího se lépe krájí. Vydlabané pečivo uvnitř potřeme rajčatovou passatou.
  2. Do misky nastrouháme sýr, rozklepneme vajíčka, osolíme, opepříme, přidáme smaženou cibulku, natrhanou bazalku a tymián. Vše promícháme, kdo chce přidá i chilli. Naše lodičky vyložíme plátky slaniny, naplníme směsí a šoupneme do trouby.
  3. Do 15ti minut je hotovo a můžeme servírovat. Skvěle se pečou na tácu pro pizzu, který je zespodu děravý. Téhle koupě asi nikdy litovat nebudu. A že nemáte doma vše, co jsem použila já? Nevadí, použijte co máte doma. Jednou jsme dělali i plněné fazolemi z konzervy a byly to jedny z nejlepších!

Můj blog: Dobroty Dulinka

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář