Zapečené Conchiglioni plněné mangoldem a ricottou

Conchiglioni jsou veliké těstovinové mušle. Když je krátce povaříte, změknou a lze je naplnit třeba masovým ragú nebo zeleninovými náplněmi. Kombinace různých italských chutí se přímo nabízí :) Autor: Makronka

Přidal:, 6.11.2018
Kategorie: Těstoviny, Hlavní jídla
Čas přípravy:
Čas vaření:
Zapečené Conchiglioni plněné mangoldem a ricottou

Suroviny

250-300 gvelké těstovinové mušle
mísačerstvé mangoldové listy
220 g (kelímek)ricotta
1/2 kscibule
sůl
parmezán
máslo
pepř
Omáčka:
1/2 kscibule
1 stroužekčesnek
2 plechovkyloupaných rajčat
olivový olej
bazalka
sůl
pepř

Postup přípravy

  1. Omáčka: na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a rozpůlený česnek, když zrůžoví, česnek vyjmeme, vlijeme rajčata, přidáme bazalku, dochutíme a vaříme do zhoustnutí. Omáčku nalijeme do pekáče.
  2. Mangoldové listy spaříme vroucí vodou, posekáme. Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mangold, ochutíme česnekem, solí a pepřem a podusíme doměkka. Částečně zchladlý mangold promícháme s ricottou.
  3. Těstovinové mušle povaříme asi 10 minut v osolené vodě, pak scedíme a na utěrce necháme dnem vzhůru vykapat.
  4. Mušle naplníme mangoldovou směsí, naskládáme na omáčku do pekáče, posypeme strouhaným parmazánem a zapečeme asi 10 minut v troubě při 180°C.
  5. Mangold lze nahradit čerstvým špenátem.

Můj blog: Mlsoty